Ţigări de contrabandă confiscate

0
551

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 27.600 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 250.000 lei.

La Sarasău

Luni, 6 iunie, în jurul orei 1.35, poliţiştii de frontieră din Sarasău au depistat, pe raza localităţii Câmpulung la Tisa, în apropierea frontierei de stat, un autoturism marca BMW, staţionat, în care se puteau observa mai multe baxuri cu ţigări. La faţa locului a fost solicitată echipa de intervenţie, iar în urma cercetării zonei, în apropierea maşinii, poliţiştii de frontieră au depistat, pe un drum forestier, două persoane, care se ascundeau.
Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea acestora, constatându-se că se numesc G.C., în vârstă de 27 ani şi G.P, 25 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei doi tineri se aflau în maşina încărcată cu ţigări şi că au abandonat-o în momentul în care au observat patrula poliţiei de frontieră.
Maşina şi cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 6.870 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 62.000 lei.
Pe timpul cercetărilor au mai fost depistaţi alţi doi cetăţeni români C.O., 42 de ani şi I.L., 20 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul nostru, despre care s-a stabilit că sunt implicaţi în activitatea infracţională, având rolul de a supraveghea zona.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată, s-a constatat că tânărul care a condus maşina, G.P., nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, acesta fiind cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
De asemenea, maşina folosită la activitatea infracţională a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

În Vişeu de Jos

Luni, 6 iunie, o patrulă a poliţiei de frontieră din Vişeu de Sus a oprit pentru control, pe raza localităţii Vişeu de Jos, un autoturism, marca Volkswagen, condus de Lucian D., 21 de ani, domiciliat în judeţul nostru.
Cu ocazia efectuării controlului, în podul pedalier al maşinii, au fost observate mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză, împreună cu şoferul, la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma efectuării controlului amănunţit asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în mai multe locuri special amenajate, 3.326 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
La cercetări, maramureşeanul a declarat că ţigările sunt ale lui, iar modificările la maşină au fost făcute de către el special pentru a transporta ţigări.
Ţigările, în valoare de peste 30.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

La Sighetu Marmaţiei

Şi poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea graniţei, 25 de colete care conţineau cantitatea de 17.200 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 155.500 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.