Ţigări în valoare de peste 237.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
392

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, la frontiera verde, peste 17.700 de pachete cu ţigări, în valoare de 237.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
Miercuri, 8 iunie, poliţiştii de frontieră din Sarasău au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 22, pe direcţia localităţii de frontieră Piatra, au observat mai multe persoane, care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul ţării.
Imediat s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă acestea nu s-au supus, încercând să fugă în direcţii diferite, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical.
În urma acţiunii a fost reţinut un bărbat, cetăţean român, identificat ulterior ca fiind Petru D., în vârstă de 47 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
În zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin aproximativ 9.000 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 180.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în co­mun a evenimentului.
În aceeaşi zi, lucrători din cadrul aceluiaşi sector au mai descoperit 4 colete cu ţigări, în zona de responsabilitate. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.978 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 36.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării intregii activităţi infracţionale.

Urmărit general, reţinut la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au depistat şi predat unei echipe de poliţişti din cadrul IPJ Satu Mare un cetăţean român care era dat în urmărire generală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
Miercuri, 8 iunie, în jurul orei 15, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară Viorel P., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Suceava.
Cu ocazia formalităţilor de frontieră, poliţiştii au constatat că bărbatul figurează în bazele de date ca fiind urmărit general. Pe numele lui, Tribunalul Suceava a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, suceveanul fiind condamnat la 7 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
Viorel P. a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.