Localnici din Poienile de sub Munte au ameninţat şi înjurat poliţiştii de frontieră

0
763

În data de 27 iunie a.c., in jurul orei 19.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului P.F. Poienile de sub Munte, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe un drum comunal, un autoturism de teren neînmatriculat.

Deoarece conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, fără a opri la semnalele poliţiştilor de frontieră, aceştia au trecut la urmărirea maşinii.
În momentul în care autoturismul de serviciu al Poliţiei de Frontieră a ajuns pe o stradă înfundată din zona ,,Paulic”, mai mulţi localnici au ieşit din casele din zonă şi au blocat maşina poliţiei de frontieră, folosind lemne aflate pe marginea drumului, în acelaşi timp adresând ameninţări şi injurii la adresa poliţiştilor de frontieră.
A fost solicitat sprijin, fapt pentru care un alt echipaj din cadrul sectorului, format din trei poliţişti de frontieră s-a deplasat la faţa locului, unde se aflau aproximativ 100 de persoane. Deşi s-a încercat aplanarea conflictului, mai multe persoane din localitate i-au agresat, fizic şi verbal, pe cei trei lucrători. Pentru a nu agrava situaţia, poliţiştii de frontieră nu au folosit armamentul din dotare.
În scurt timp, la faţa locului au ajuns şeful Sectorului P.F., primarul localităţii şi poliţişti din cadrul Postului Rural Leordina, care au discutat cu localnicii, unii dintre aceştia fiind recunoscuţi ca fiind contravenienţi sau cercetaţi pentru săvârşirea unor fapte penale. După discuţii cu autorităţile locale şi persoanele prezente, s-a reuşit detensionarea situaţiei şi aplanarea conflictului.
Deoarece unul din poliţiştii de frontieră necesita îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, pentru investigaţii. Aici s-a constatat că acesta prezintă contuzii la nivelul feţei şi abdomenului, fapt pentru care a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Baia Mare, starea acestuia fiind stabilă.
În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar la finalizarea acestora se vor lua toate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.