13 octombrie – Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare

0
540

Mâine, 13 octombrie, în Penitenciarul Baia Mare se vor desfăşura activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Educaţiei în Penitenciare, demers desfăşurat la nivelul întregului sistem penitenciar.
Specialişti din cadrul Serviciului educaţie şi asistenţă psihosocială vor organiza un concurs de creaţie literară – eseuri – despre importanţa educaţiei în penitenciare, vor coordona realizarea unei ediţii speciale a emisiunii radio „Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare” pentru postul intern Radio Puls şi vor desfăşura, în interiorul penitenciarului, o activitate de prevenire a delincvenţei juvenile în colaborare cu Centrul multifuncţional Educaţia – Viitorul Comunităţii, din Coltău.
Recunoaşterea profesională internaţională şi sublinierea importanţei funcţiei educative a instituţiilor de detenţie s-a materializat şi în contextul colaborării cu Asociaţia Europeană pentru Educaţie în Penitenciar. În acest sens, în anii 2014 şi 2015, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost parte a demersurilor privind celebrarea zilei de 13 octombrie, ca Zi Internaţională a Educaţiei în Penitenciare, organizând activităţi tematice, valorizate la nivel european.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.