La mulţi ani, artilerişti ai Armatei României!

0
314

Se împlinesc mâine 174 de ani de când Armata României are în dotare artileria ca armă de sprijin a infanteriei. Determinarea precisă a traiectoriilor proiectilelor de artilerie s-a constituit într-o ramură aparte încă de pe timpul folosirii catapultelor şi s-a dezvoltat în perioada contemporană, ajungând la nivelul sistemelor moderne de artilerie şi rachete la care Armata României ca parte a Alianţei Nord-Atlantice se aliniază constant.
Sărbătorind împlinirea a 174 de ani de modernism în arma artilerie, militarii Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramureş” organizează azi (9 noiembrie 2017), ora 13, un simpozion în sala de festivităţi a Camerei de Comerţ şi Industrie (Baia Mare, Aleea Expoziţiei), în cadrul căruia comandantul batalionului, locotenent-colonelul Dănuţ-Gabriel Dănilă, împreună cu comandantul garnizoanei Baia Mare, colonelul Vasile-Costel Coste, vor evidenţia participarea militarilor batalionului de artilerie antitanc, ca unitate de sprijin, în cadrul exerciţiului multinaţional “Saber Guardian 2017”, pe parcursul căruia artileriştii băimăreni au avut deviza “proiectilul şi ţinta”. Sunt invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, militari activi, în rezervă/retragere, veterani de război, reprezentanţi ai instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, personalităţi ale culturii maramureşene, reprezentanţi ai cultelor religioase, elevi, cetăţenii municipiului.
Mâine, la sediul Batalionului „Maramureş”, va fi ziua porţilor deschise, pentru elevii din şcolile băimărene care şi-au anunţat participarea. Artileriştii care au obţinut rezultate deosebite pe timpul tragerilor de luptă precum şi militarii sportivi care s-au evidenţiat la concursurile aplicativ-militare vor primi diplome de merit, cupe şi medalii.
Mr. Corneliu HERMAN, ofiţer cu informarea şi relaţiile publice al Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramureş”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.