Toate instituţiile de cultură din Fărcaşa se modernizează

0
78

Toate căminele culturale din comuna Fărcaşa sunt sau vor intra în reabilitare. Investiţiile se fac în principal din fonduri europene nerambursabile. Primăria contribuie cu introducerea utilităţilor.
Cel mai important proiect este modernizarea Casei de cultură din centrul comunei. Aceasta a fost reabilitată pe exterior, în urmă cu un an de zile, însă acum urmează interiorul şi dotările. Adela Unguruşan, din Compartimentul integrare europeană al Primăriei Fărcaşa, ne explică: „Avem în implementare mai multe contracte semnate pe fonduri europene. Astfel, avem proiectul de reabilitare pe PNDR, modernizare şi dotare Casa de cultură Fărcaşa. Exteriorul a fost reabilitat prin alt proiect, pe GAL – tot fonduri europene. Acum se va lucra la interior: instalaţii, sistem de încălzire, pardoseală. În plus, se va face o recompartimentare interioară, amenajare scenă. De asemenea, va fi coborât tavanul pentru o acustică mai bună. Toate căminele culturale au fost făcute, pe vremuri, după anumite standarde, care nu mai sunt viabile astăzi. Investiţia este de 1,5 milioane lei”.

Căminele culturale din cele 4 sate, în reabilitare

Floare Mureşan –
viceprimarul din Fărcaşa

Pe lângă casa de cultură, şi căminele culturale din cele patru sate aparţinătoare de comuna Fărcaşa sunt sau vor fi în reabilitare. Proiectele au tot finanţare europeană, însă din altă sursă.
Floare Mureşan, viceprimarul comunei Fărcaşa, ne spune: „Toate căminele comunei vor fi renovate, prin Compania Naţională de Investiţii. Căminul din Buzeşti este finalizat, am făcut recepţia lucrărilor în luna octombrie, anul trecut. Căminul din Sârbi este în lucru şi în vara aceasta îl vom finaliza. Urmează cel din Tămaia, care este în lucru, fiind cel mai vechi din punct de vedere al construcţiei. Proiectele sunt de aproximativ un milion de lei pentru fiecare. Se va face tot, reabilitare, modernizare şi dotare. La dotări avem o parte de cofinanţare şi de asemenea la utilităţi: racordarea la apă, gaz, canal”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ