Obiecte metalice vechi, susceptibile a fi de patrimoniu, descoperite în Petea

0
175

Poliţiştii de frontieră din Petea au descoperit, în maşina unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, mai multe obiecte din metal, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional.

Joi, 14 iunie, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, Ruslan F., în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetăţenie română şi ucraineană. Acesta conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz, înmatriculată în România.
Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit un colet în care se aflau mai multe obiecte metalice: suliţe, lame de cuţit şi vârfuri de lance.
În urma inventarierii, s-a stabilit că sunt 111 piese din metal, care, după starea fizică, aspect şi formă, pot fi obiecte culturale din patrimoniul naţional, cu valoare istorică şi arheologică. Acestea vor fi predate Muzeului Judeţean de Istorie Satu Mare pentru a fi evaluate de către personalul abilitat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni de export ilegal, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.