Proiectul FoodChains4Europe

0
138

În 19 iunie 2018, a avut loc a treia întâlnire în proiectul FoodChains 4 Europe (Lanţuri alimentare pentru Europa), implementat de Consiliul Judeţean Maramureş şi parteneri din Olanda, Bulgaria, Italia şi Marea Britanie şi finanţat în cadrul programului INTERREG EUROPE. Au participat 18 factori interesaţi: specialişti din industria alimentară din Maramureş, reprezentanţi de la cele patru GAL-uri din Maramureş, Centrul Universitar Nord Baia Mare (Ingineria Produselor Alimentare), Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, Centrul de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii CDIMM, Asociaţia Ecologic, Asociaţia producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice.
Obiectivul proiectului este crearea unei reţele internaţionale de autorităţi regionale, universităţi şi factori care susţin în comun inovarea în lanţurile alimentare regionale. S-a discutat despre iniţiativa de a promova produsele locale sub eticheta „Bun de Maramureş” şi evaluarea de experţi peer review, în prima jumătate a lunii noiembrie 2018.
Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a prezentat iniţiativa CJ de a identifica produsele gastronomice locale reprezentative pentru Maramureş, iar cele de impact vor primi eticheta ”Bun de Maramureş”. Produsele selectate vor beneficia de promovare la târguri şi expoziţii de profil din ţară sau străinătate. Ar fi posibile finanţări CJ pentru sprijinirea producătorilor locali să-şi certifice produsele ca tradiţionale, conform Ordinului 724/2013 al Ministerului Agriculturii.
(A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.