Rămas bun, Gheorghe Marcaş – un reper pentru comunitatea economică băimăreană!

0
174

„Atât timp cât îmi va da Dumnezeu putere şi sănătate, voi fi în continuare un om al Băii Mari”. Şi aşa a şi fost. A fost un om care a trăit, a simţit fiecare vibraţie a acestui oraş, un om care ştie cum s-a construit Baia Mare şi comunitatea noastră, un om care a avut iniţiativa de a îndemna şi pe alţii să contribuie la dezvoltarea acestui oraş. Tot ce a construit pentru Baia Mare a făcut-o din iubire pentru acest oraş, dar şi din respect pentru comunitatea pe care a dezvoltat-o. Prin faptul că şi-a oferit viaţa acestui oraş, a fost un exemplu despre cum să iubim Baia Mare şi cum să luptăm clipă de clipă pentru dezvoltarea lui.
Economistul Gheorghe Marcaş, părintele şi sufletul Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, a făcut trecerea spre linişte şi pace. Apreciat şi respectat în comunitatea din care a făcut parte, de-a lungul timpului, Gheorghe Marcaş a primit numerose distincţii pentru activitatea sa. În anul 1990 a înfiinţat Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, o instituţie în slujba căreia şi-a pus toată experienţa şi priceperea. Absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai, a fost distins din partea Sistemului Cameral cu „Meritul Comercial”, clasa a III-a, pentru contribuţia substanţială la progresul economiei naţionale. În anul 2016, a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Baia Mare”, chiar în ziua în care împlinise 84 de ani. La sfârşitul anului trecut, Gheorghe Marcaş a fost ales să facă parte din Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
Vizionar, profesionist desăvârşit, integru, creativ şi responsabil, preşedintele şi membrul fondator al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, Gheorghe Marcaş va rămâne un reper al comunităţii noastre, un model de implicare în dezvoltarea oraşului pe care l-a iubit şi respectat atât de mult.
Plecarea din comunitatea băimăreană a distinsului economist Gheorghe Marcaş înseamnă o pierdere imensă şi în semn de înaltă apreciere dorim să îi aducem un sincer omagiu. În aceste clipe grele, de dureroasă despărţire, suntem alături de familia îndoliată şi ne exprimăm solidaritatea faţă de suferinţa acesteia.
Dumnezeu să îi dea odihnă veşnică!

Dr. Ec. Cătălin Cherecheş,
Primarul Municipiului Baia Mare

(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.