AS Independenţa Baia Mare revine în prima ligă

0
220

• În etapa inaugurală, meci acasă cu Prundu Bârgăului

„Domniţele rîului” revin în primul eşalon cu ambiţii şi speranţe, dar şi multe emoţii în dorinţa de-a demonstra că prezenţa în elită nu este întîmplătoare. Site-ul FRF a prezentat programul Ligii I, iar sorţii au decis ca în etapa inaugurală AS Independenţa Baia Mare să întîlnească finalista ediţiei trecute a Cupei României, ACS Heniu Prundul Bârgăului. Adversarul este unul deosebit de dificil, cu un lot în componenţa căruia se regăsesc jucătoare internaţionale din România sau Republica Moldova. Nu mai departe, convocarea la naţionala de senioare a României pentru jocurile cu Belgia şi Portugalia a Adinei Rognean, spune multe despre valoarea adversarei din prima etapă. Jocul va avea loc sîmbătă, 8 septembrie, începînd cu ora 13.00, pe Arena Centrală din Recea.

Pînă atunci, antrenorul Liviu Ivasuc, proaspăt admis la Şcoala Federală de Antrenori ai FRF, pentru obţinerea licenţei UEFA B, alături de sportivele băimărence au intrat în linia dreaptă a pregătirilor, un ultim joc de verificare avînd loc împotriva grupării Universitatea Olimpia 2 Cluj-Napoca, pe terenul acestora. În urma acestui ultim joc de pregătire AS Independenţa Baia Mare şi-a stabilit lotul pentru Liga I: Szidonia Salomon (2000) – împrumut de la Universitatea Olimpia Cluj-Napoca, Kriszta Haim (2001) – portari; Cosmina Rotari (2001), Florica Suciu (1990), Diana Pop (1997), Andrea Rakos (2000), Marinela Cotos (2002), Laura Desmerean (1999), Diana Grecu (1999), Andreea Pop (1997), Alexandra Buftea (1999), Raluca Dragoş (2002), Adelina Fedor (1998), Camelia Daneliuc (2001), Ioana Borodi (1999), Denisa Predoi (1999) – jucătoare de cîmp. Acest lot va pu­tea fi completat cu jucătoare de la echipa a doua, în funcţie de necesităţile impuse de jocurile de campionat.
Cu o medie de 19 ani, AS Independenţa Baia Mare rămîne una dintre cele mai tinere echipe din primul eşalon şi speră să compenseze lipsa de experienţă cu ambiţie şi curaj. De anul acesta în prima ligă naţională feminină există prevederea ce obligă cluburile de-a utiliza pe parcursul celor 90 de minute 2 sportive născute în 2000 şi mai mici. Din acest punct de vedere băimărencele nu vor avea nici un fel de problemă.
Să nu uităm că AS Independenţa participă cu echipa a doua în Liga a III-a, iar junioarele Under 15 în Campionatul Naţional de Junioare. De trei ani participă gruparea băimăreană în aceste campionate, un lucru de respectat şi apreciat. Iar această latură a clubului va fi prezentată într-un articol viitor.

Programul turului pentru AS Independenţa:

• Etapa 1 (8 septembrie, ora 13.00): Independenţa Baia Mare – Heniu Prundu Bârgăului
• Etapa 2 (16 septembrie): AFC Fair-Play Bucureşti – Independenţa Baia Mare
• Etapa 3 (23 septembrie): Independenţa Baia Mare – Vasas Femina Odorhei
• Etapa 4 (7 octombrie): CSŞ Târgovişte – AS Independenţa Baia Mare
• Etapa 5 (14 octombrie): Independenţa Baia Mare – Fortuna Becicherecu Mic
• Etapa 6 (21 octombrie): Universitatea Galaţi – Independenţa Baia Mare
• Etapa 7 (4 noiembrie): Independenţa Baia Mare – CFR 1933 Timişoara
• Etapa 8 (10 noiembrie): Universitatea Alexandria – Independenţa Baia Mare
• Etapa 9 (25 noiembrie): Independenţa Baia Mare – Universitatea Olimpia Cluj-Napoca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.