Maramureșeni la Institutul pentru Studii Estice din Varșovia

0
82
Gabriel Zetea (stânga) şi Zygmunt Berdychowski (dreapta)
Gabriel Zetea (stânga) şi Zygmunt Berdychowski (dreapta)

În orașul Rzeszow-Polonia, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș, și directorul de cabinet Cosmin Drulea s-au întâlnit cu Zygmunt Berdychowski, președintele Institutului pentru Studii Estice, și Marek Marszalek, responsabilul pentru România și Moldova.
Oficialii au discutat despre o serie de studii cu impact zonal, realizate de Institutul pentru Studii Estice. Zygmunt Berdychowsky a abordat subiectul schimbului de experiență și bune practici, în special în domeniul infrastructurii dedicate sporturilor de iarnă, dar și al sportului în general. “Încurajez foarte mult investițiile în zona turismului și, în special, cea care privește sportul și practicarea sporturilor de iarnă. Avem în Polonia diverse studii și proiecte derulate în acest domeniu, care s-ar potrivi cu succes și în România. Unul dintre ele este proiectul traseelor turistice realizate și demarcate în regiunea noastră. Există și posibilitatea unei finanțări europene pentru astfel de proiecte” a declarat acesta.
Gabriel Valer Zetea a subliniat dorința Consiliului Județean Maramureș să dezvolte domeniul turistic. „Așteptăm cu interes propunerile de colaborare, iar dacă sunt pe bani europeni, ne vom bucura și mai tare,” a conchis președintele CJ.
Zygmunt Berdychowski l-a invitat pe Gabriel Zetea să participe la al V-lea Congres al Autorităților Locale, care va avea loc în 8-9 aprilie 2019, la Cracovia, dar și la Forumul de la Krynica. Institutul pentru Studii Estice din Varșovia este activ încă din 1992 și derulează o multitudine de proiecte cu impact regional și național, generând studii și conferințe cu scopuri pe diverse domenii. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.