A XVI-a ediție a Manifestărilor Științifice Medicale MARAMEDICA 2019

0
303

În perioada 28 februarie – 2 martie 2019 va avea loc cea de-a XVI-a ediție a Manifestărilor Științifice Medicale din cadrul expoziției MARAMEDICA 2019.
Deschiderea oficială a Manifestărilor este în data de 28 februarie 2019, ora 10,00 la Centrul de Instruire și Marketing al CCI Maramureș din Baia Mare, Aleea Expoziției nr. 5, iar lucrările vor avea loc la Sala Polivalentă a Hotelului Mara din Bd. Unirii nr. 11.
Taxa de participare este de 200 Ron pentru medicii activi și 100 lei pentru medicii rezidenți și medicii pensionari (dovedit cu cupon de pensie), taxă care se achită numai până la data de 28.02.2019 inclusiv. După această dată nu se mai fac înscrieri. Se acordă 30 credite EMC. Informații suplimentare se pot obține la secretariatul Colegiului Medicilor Maramureș tel. 0262-218018.
Din programul manifestării, spicuim: • Joi, 28 februarie 2019, sala mare a CCI: Sesiunea Varia, Sesiunea de Anestezie-Terapie Intensivă- Medicină de Urgență; Sesiunea de Cardiologie, Sesiunea de Pediatrie.
• Vineri, 1 martie 2019 – Sala Polivalentă Hotel Mara: Sesiunea Neonatologie și Pediatrie (II), Sesiunea de Cardiologie (II), Sesiunea de Chirurgie Cardiovasculară, Sesiunea de Gastroenterologie. • Sâmbătă, 2 martie 2019 – Sala Polivalentă Hotel Mara: Sesiunea Specialități Chirurgicale, Sesiunea de Cardiologie, Pneumoftiziologie, Imagistică, Oncologie-Hematologie, Psihiatrie.
Se vor prezenta lucrări: “După 20 de ani! Medicina de familie o profesie de succes?!”; “Practici în Boala Lyme – evoluție, diagnostic și tratament în Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare 2017-2019; “Evoluția cazurilor raportate de infecție cu clostridium dificile în unitățile sanitare cu paturi din județul Maramureș în perioada 2016-2018”; “Campania de vaccinare împotriva rujeolei în județul Maramureș în perioada 2016-ianuarie 2019”; “Aportul de sare de bucătărie din unele alimente, o problemă de sănătate publică” ș.a.
La Sesiunea de Anestezie-terapie intensivă-medicină de urgenţă vor fi prezentate lucrările: “Sevrajul și desprinderea de suportul ventilator, la bolnavul cu BPOC, ARDS”; “Anestezia în chirurgia bariatrică”; “Criteriile de admisie în Terapie Intensivă”; “Tratamentul trombolitic în accidentul vascular cerebral ischemic acut”; “Percepțiile pacien­ților și aparținătorilor referitor la calitatea îngrijirii furnizate în UPU Baia Mare”.
Pentru Sesiunea Cardiologie se vor prezenta lucrările: “Terapia de resincronizare în tratamentul insuficienței cardiace unde suntem în anul 2019?” urmată de o masă rotundă: Managementul fibrilației atriale, Problematica fibrilației atriale, Tratamentul anticoagulant în fibrilația atrială, Managementul corect al bolii venoase cronice ș.a.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.