A început Next Generation!

0
62

• singurul concurs din ţară pe teme de consiliere în carieră pentru elevi

Cea de a XVII-a ediţie a concursului naţional de eseuri pe teme de consiliere în carieră şi în viaţă pentru elevi „Next Generation” a primit ieri startul în sala de conferinţe de la Millennium Business Center din municipiul Baia Mare. În acest an, iau parte la ineditele activităţi 80 de elevi şi profesori din 18 judeţe ale ţării.
Noutatea ediţiei – elevi de gimnaziu, voluntari
După ce luni participanţii au avut timp liber pentru a descoperi cele mai interesante obiective din Baia Mare, ieri au avut în program deschiderea oficială a concursului moment la care au luat parte partenerii şi prietenii acestui proiect. „Despre fiecare generaţie spunem că este una de tranziţie, dar un lucru e sigur: fiecare tânăr trebuie să aibă modele reale. Vă doresc să aveţi modele reale, cu valori reale”,
le-a spus, în cuvântul de bun venit, Noemi Vida, viceprimarul municipiului Baia Mare. Aceasta le-a oferit, totodată, participanţilor un cadou simbolic: pixuri cu logoul municipiului cu ajutorul cărora să-şi scrie eseurile la ediţia din acest an a concursului. În cadrul deschiderii, psih. Amelia Bănică, coordonatorul concursu­lui, le-a vorbit celor prezenţi şi despre însemnătatea acestui proiect nu doar la nivel local, ci şi naţional. „Next Generation, ajuns la ediţia a XVII-a, este un concurs la care noi ţinem foarte mult şi care are la bază o idee generoasă, scopul fiind acela de a reduce numărul de şomeri în rândul populaţiei tinere (…) La început, a fost un proiect pe fonduri europene (finanţat prin Phare Coeziune Economică, n.r.) după care a fost finanţat, 16 ani, de Ministerul Educaţiei Naţionale. De 12 ani, a fost finanţat integral de Ministerul Educaţiei Naţionale”, a punctat psih. Amelia Bănică, coordonatorul acestui concurs. Noutatea ediţiei din acest an e faptul că, pe parcursul acestor zile, sunt invitaţi – în calitate de voluntari – şi elevi de gimnaziu urmând ca, de anul viitor, aceştia să se numere printre participanţi.
Mâine: excursie în Maramureşul Istoric şi festivitatea de premiere
Programul zilei a continuat cu un curs de consiliere în carieră coordonat de psih. Natalia Chiş şi psih. Cristina Ambruş. După-amiază, a fost programată sesiunea de curs interactivă „Tineri independenţi, cariere de succes” în cadrul căreia elevii s-au întâlnit cu ing. Cristian Ieremia, iniţiatorul proiectului. Astăzi, 17 iulie, concursul continuă cu sesiunea a doua a cursului de consiliere în carieră. Activităţile au loc începând cu ora 9, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare. De la ora 10, este planificat concursul de elaborare a eseului structurat. Tot astăzi, participanţii vor fi la o nouă sesiune de curs interactivă, invitat fiind ec. Florentin Tuş, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. Programul va fi întregit mâine, 18 iulie, de o excursie a participanţilor în Maramureşul Istoric. Tot mâine, este planificată şi festivitatea de premiere ce va fi completată de o seară festivă, cu specific maramureşean. Plecarea participanţilor este programată pentru vineri dimineaţa. Proiectul acestui concurs are la bază parteneriatul dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi: Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş, Consiliul Judeţean Maramureş, Primăria Municipiului Baia Mare, Casa Corpului Didactic Maramureş, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Maramureş şi Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.