Cooperare româno-ucraineană pentru securitatea frontierei

0
24

În Baia Mare, Poliția Română a găzduit conferința de deschidere a Proiectului SAGA – Cooperare regională pentru prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – Ucraina.
Principalul obiectiv al proiectului, finanțat în cadrul Programului Opera­țional Comun România – Ucraina 2014-2020, este creșterea cooperării regionale pentru prevenirea și combaterea infracțiu­nilor transfrontaliere la granița cu Ucraina. Se are în vedere crearea unei platforme IT pentru asigurarea schimbului de date și informații, susți­nută de facilități moderne.
Întâlnirea a fost deschisă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliţie Carmen Camelia Țuicu, care a subliniat impor­tanța îmbu­nătățirii schimbului de bune practici între agențiile de aplicare a legii din România și Ucraina, în efortul comun pentru un climat de sigu­ranță în regiune.
Până la finalul perioadei de implementare (29 iunie 2022), proiectul își propune să contribuie la o creștere semnificativă a securității frontierei de est a Uniunii Europene.
Printre partenerii beneficiari ai proiectului, în care Inspectoratul General al Poliției Române este lider, se află inspectoratele de poliție jude­țene Maramureș, Botoșani, Suceava și Satu Mare, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Mar­mației și Departamentul Poliției Naționale Ucrainene în Regiunea Ivano-Frankivsk.
Proiectul beneficiază de o finanțare de 5.209.341 euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.