Ambasadorul Chinei s-a întâlnit cu mediul de afaceri din Maramureș

0
81

Sub egida Consiliului Județean și a Camerei de Comerț și Industrie România- China, peste 100 de oameni de afaceri au participat la întâlnirea ambasadorului Republicii Populare Chineze, Excelența Sa Jiang Yu.
Pe lângă oamenii de afaceri au fost prezenți consilierii județeni Ioan Cheudean, Ioan Buda, Gică Timiș, Sorin Șunea, Florica Roman, cadre universitare și alți factori interesați. Întâlnirea a precedat vizita la ATP Group, acolo unde Excelența Sa a primit informații privind camioanele Truston, asamblate în Baia Mare.
Evenimentul a fost des­chis de Florin Bancoș, președintele filialei Maramureș a Camerei de Comerț și Industrie România – China, care a mulțumit celor prezenți pentru interesul acordat acestei întâlniri și a subliniat importanța deschiderii filialei în Maramureș.
În cadrul întâlnirii președintele CJ, Gabriel Zetea, și subprefectul Alexandru Cosma, au salutat interesul arătat de oamenii de afaceri și au evidențiat importanța deschiderii a cât mai multor punți economice spre Republica Populară Chineză.
„A fost o reală plăcere și bucurie să-l întâlnesc și să discut cu președinte Gabriel Zetea, care am observat că este un lider pragmatic și cu o viziune spre viitor. Am toată încrederea că va exista un viitor de dezvoltare și cooperare cu județul Maramureș și cu filiala Camerei de Comerț și Industrie Româno – Chineză. Am discutat mai bine de două ore în cabinetul său despre mai multe subiecte importante și propuneri concrete de colaborare în diferite domenii economice, inter­umane, educație și am ajuns, cred eu, la un consens” – a declarat Excelența Sa, Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.
Ovidiu Goga, președintele Asociației Întreprinzătorilor din Maramureș care cuprinde peste 60 de companii și-a manifestat interesul privitor la deschiderea de relații economice companii chineze și a arătat că „județul are câteva avantaje pe care China le poate avea în vedere: este o zonă de pace, liniștită, avem o densitate demografică mică, resurse naturale în regim ecologic pe care poluarea marilor industrii încă nu le-a atins și avem oameni inteligenți.”
În Maramureș a fost deschisă o filială a Camerei de Comerț-Româno-Chineze.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.