Blocul de nefamilişti, cumpărat de administraţie în Cavnic

0
278

• clădirea se va transforma într-un centru pentru vârstnici

Administraţia locală din Cavnic a reuşit să achiziţioneze clădirea cunoscută ca „blocul de nefamilişti”. Imobilul era lăsat de ani bun în paragină, fiind un focar de infecţie, mai ales pe timpul verii. Primăria intenţionează acum reabilitarea blocului şi transformarea lui într-un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice.
Dacă acest lucru va fi realizat, atunci în Cavnic vor apărea peste 100 de noi locuri de muncă. De asemenea, primăria este în procedura de achiziţionare şi a fostei cantine, aflată în aceeaşi zonă, lângă spital. Vladimir Petruţ, primarul oraşului, a precizat: „După ce mulţi ani în acest oraş totul a fost lăsat de izbelişte şi pe nimeni nu a mai interesat ce se întâmplă în Cavnic, iar obiectivele oraşului au fost lăsate să se deterioreze, iată că am intrat în posesia blocului de nefamilişti. Astfel, această construcţie a intrat oficial în patrimoniul oraşului nostru. Ce dorim să facem aici? Ne dorim ca localitatea să fie ceea ce a fost odată! Adică să găzduiască mii de oameni şi angajaţi şi să redevină un pol de dezvoltare a Maramureşului. În momentul de faţă clădirea este o ruină, dar deja utilajele primăriei au intrat în zona imobilului pentru a face curăţenie şi a igieniza. Începem şi procedura pentru proiectul tehnic, în vederea reabilitării acestui bloc şi transformarea lui în cel mai mare sanatoriu de vârstnici din judeţ. Acesta va avea o capacitate de cazare pentru peste 200 de persoane şi totodată va crea mai bine de 100 noi locuri de muncă pentru cetăţenii oraşului Cavnic. Mai mult, circa 80% dintre angajaţi vor fi femei, deoarece acestea se pretează mai bine pentru asemenea posturi. Tot aici mai avem şi cantina care, de asemenea, va intra în proprietatea oraşului Cavnic în scurt timp. Cumpărarea acestui bloc s-a realizat participând la licitaţie, conform legii”.

Alte clădiri, în vizorul primăriei

Primăria intenţionează cumpărarea şi a altor imobile care zac în paragină de ani buni: „Tot la acest capitol, de achiziţii, vreau să anunţ că am intrat şi în posesia şcolii Roata, o clădire în care nu se face absolut nimic acum. Aici intenţionăm să deschidem al doilea sanatoriu, dar acesta pentru persoanele cu dizabilităţi. Îmi doresc pe viitor ca o serie de clădiri abandonate din oraş să le transformăm în centre de sănătate şi cazare. Spitalul de psihiatrie din Cavnic are 80 de paturi şi 85 de angajaţi, iar viitorul sanatoriu va avea 200 de paturi cu 100 de angajaţi. Practic, vorbim de aproape 500 de oameni care vor fi zilnic aici. La ei se vor mai adăuga şi aparţinătorii sosiţi în vizită. Toţi aceşti oameni vor consuma în oraş, aşa că economia locală se va dezvolta. Cât despre spitalul din Cavnic, acesta este în curs de dotare cu aparatură şi modernizare, iar până la 31 decembrie vor fi plătite toate datoriile. Cât timp voi fi eu primar nu se închide nimic, ci din contră, se deschide! Planul nostru este să unim cantina, spitalul şi blocul, toate devenind un centru de sănătate important pentru întreg judeţul”, a conchis Petruţ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.