Repere economice maramureșene 2019

0
41

Camera de Comerț și Industrie Maramureș a lansat ediția 2019 a catalogului „Repere economice maramureșene”. În cele 75 de pagini, catalogul cuprinde o analiză realizată pe tendința indicatorilor economici din domeniile cercetare, dezvoltare și high-tech, industrie, construcții, servicii, transporturi, comerț, turism, agricultură, silvicultură și pescuit.
„Repere economice maramureșene” oferă o imagine reală și foarte apropiată de realitate a situației economice la nivelul județului Maramureș. Informațiile utilizate provin de la Institutul Național de Statistică, TEMPO-online, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională de Administrare Fiscală și alte surse publice, respectiv baza de date proprie a instituției camerale.
Lucrarea „Repere economice maramureșene” cuprinde date despre profilul economic teritorial, Produsul Intern Brut, exporturi, importuri, resursele de muncă, o statistică a întreprinderilor, date despre autorizații de construire eliberate pentru clădiri, despre principalele culturi agricole, specii de pomi, categorii de animale, indicii producției ramurii agricole și volumul de lemn recoltat și o prezentare a județului, respectiv a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.
Florentin-Nicolae TUȘ, președinte CCI Maramureș: „Camera de Comerț și Industrie Maramureș și-a propus să publice acest breviar anual, pentru a veni în sprijinul celor interesați de indicatorii economici ai județului cu un instrument de lucru ce oferă date precise despre starea economică a Maramureșului. Lucrarea se va găsi atât la Biblioteca Națională cât și la Biblioteca Județeană, iar membrii Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și toți cei care reprezintă comunitatea mediului de afaceri o vor primi gratuit. Este o lucrare de care sperăm să se folosească antreprenori, potențiali investitori, misiuni diplomatice și mai ales reprezentanți ai autorităților publice, pentru a-și fundamenta anumite decizii în ceea ce privește strategia economică a județului. Comparativ cu cifrele de la nivel regional și de la nivel național, putem spune că tendința indicatorilor economici este una pozitivă, de creștere. Evoluția economică a județului se înscrie într-un trend manifestat de altfel și la nivel național. Mai este un indicator care ne spune destul de multe și care ar trebui analizat mai în detaliu. E vorba de profilul economic teritorial după coeficientul de localizare. Acesta ne indică principalele ramuri care în ultimii ani au înregistrat o creștere și ne indică de asemenea, ramurile emergente cu potențial de creștere pe perioadă scurtă.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.