Ambasadorul Republicii Belarus, în Maramureș

0
56

Marți, 28 ianuarie, la Primăria Baia Mare, Excelența Sa Andrei Grinkevich, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România s-a întâlnit cu reprezentați ai administrației locale și județene dar și cu cei ai mediului de afaceri.
Scopul întâlnirii a fost de a iniția noi parteneriate de cooperare bilaterală între orașe și regiuni din Republica Belarus, pe de o parte și Municipiul Baia Mare și județul Maramureș, pe de altă parte. Domeniile de interes ale întâlnirii au făcut posibile colaborări într-o plajă largă de domenii, cum ar fi cel economic, turistic, medical, cel al culturii, al educației, al agriculturii, al transportului, al IT-ului.
Primarul Cătălin Cherecheș a fost gazda întâlnirii și i-a avut alături pe viceprimarul Băii Mari – Noemi Vida, directorul Vital – Alexandrina Bancoș, vicepreședintele Consiliului Județean – Ioan Doru Dăncuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș – Florentin Tuș și Nicolae Silviu Ungur – prefectul Județului Maramureș.
Ambasadorul Andrei Grinkevich a făcut o prezentare a Republicii Belarus, punând accent pe dezvoltarea învățămâ­n­tului universitar și pe dezvoltarea industriei. Excelența Sa a declarat că România se află pe locul șapte în topul țărilor cu care Republica Belarus desfășoară schimburi economice. (g.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.