Rezervişti maramureşeni – vizită în Ucraina

0
105

O delegaţie a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Ministerul Afacerilor Interne – Filiala „Pintea Viteazu” – Maramureş – col.(r) Ioan CETERCHI, lt. col.(r) Liviu Aurel PÂRJOL, col. (r) Ioan TELEPTEAN, col. (r) Andrei BUDA, col. (r) Liliana VANCA şi lt. (r) Nicolai MESAROŞ – a vizitat Ucraina.
La invitaţia preşedintelui Asociaţiei Veteranilor şi Rezerviştilor din Ministerul de Interne a Ucrainei, Regiunea Ivano Frankivsk, col. (r) VOLODYMIR KOVALENKO, delegaţia maramureşeană a participat la festivităţile dedicate Zilei veteranilor şi rezerviştilor ucraineni, onorând şi invitaţia Rectorului Academiei Naţionale de Poliţie din Kiev, general-locotenent dr. Volodymir Vasylyovyci Cernei, de a vizita instituţia pe care o conduce.
Seria de întâlniri a fost deschisă la Ivano Frankivsk, în prezenţa comandantului Poliţiei Regiunii Ivano Frankivsk, col.VOLODYMIR, unde s-au defăşurat activităţi artistice şi sportive, ocazie cu care s-au înmânat diplome şi medalii.
A urmat vizita la Academia Naţională de Poliţie din Kiev, unde s-a discutat despre necesitatea continuării parteneriatului de colaborare şi a modului în care organizaţiile şi instituţiile prezente pot contribui la creşterea nivelului coo­perării prin activităţi comune şi crearea unor relaţii bilaterale în domeniul învăţământulu academic militar.
În programul vizitei, delegaţia maramureşeană a avut întrevederi cu specialişti şi personal didactic din cadrul Academiei de Poliţie şi s-au vizitat săli de curs, laboratoare, simulatoare, spaţii de cazare, muzeul din incinta instituţiei, un liceu militar şi Centrul de pregătire şi instruire a forţelor antiteroriste, ambele arondate academiei.
Programul a mai inclus şi vizitarea unor obiective de interes turistic din Kiev, precum celebrul „Maidan”, faleza Niprului şi Muzeul dezastrului Centralei atomo-electrice Cernobîl.
Vizita din capitala Ucrainei s-a finalizat cu semnarea unui Protocol bilateral de cooperare si înmânarea de diplome şi medalii tuturor participanţilor la acest eveniment.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.