Amenzi, în valoare de 140.500 lei în Maramureş, pentru nerespectarea interdicţiilor impuse după declararea stării de urgenţă

0
88

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Maramureș au efectuat misiuni, în sistem integrat, pentru menținerea ordinii publice la unitățile spitalicești, respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor reveniți în țară, verificarea respectării interdicțiilor impuse după declararea stării de urgență societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate.
În cele 121 de misiuni executate au fost angrenate 600 de efective, inclusiv de poliție locală care au verificat peste 2.900 de persoane aflate în izolare la domiciliu.
Pentru încălcarea legii, s-au aplicat 67 de sanc­țiuni contravenționale în valoare de 140.500 lei, din care 5 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu, 20 pentru fapte de natură economică și 42 în alt context.
Cele 5 persoane care nu au respectat măsura interdicției de izolare la domiciliu au fost conduse în carantină instituționalizată.
Se reaminteşte cetățenilor că circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11- 13, strict pentru următoarele motive:
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță
c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie
d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
De asemenea, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani este permisă și în afara intervalului orar 11-13, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
În județul Maramureș sunt 3.402 persoane izolate la domiciliu, statistică ce include și membrii familiei. În carantină sunt 421 persoane, venite din Italia, din zona roșie, care conform procedurilor stabilite au intrat în carantină instituționalizată.
De miercuri, de la ora 12, a fost instituită măsura izolării la domiciliu sau după caz a carantinării pentru toate persoanele care intră în România. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș transmite cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, măsurile de igienă, respectiv de distanțare socială recomandate de către specialiști pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus, COVID-19.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.