Acces liber la Complexul Astronomic Baia Mare

0
74

Planetariul băimărean și-a redeschis ferestrele către cer, către Univers iar, pentru public, porțile de acces. Complexul Astronomic Baia Mare va permite accesul în incinta planetariului numai după verificarea temperaturii corporale cu un termometru infraroșu fără atingere și numai dacă valorile indică o stare sub-febrilă (sub 37 grade).
Accesul publicului în incinta instituției va fi permis numai pentru persoanele care poartă mască de protecție (proprie) și își asumă purtarea acesteia pe toată durata vizitei (circuitul este adaptat la cel mult 60 de minute). Circuitul de vizitare al expozițiilor și accesul în cupola planetariului este supravegheat de la distanță de personalul de specialitate, iar numărul maxim al vizitatorilor prezenți simultan în incintă nu va depăși 12 persoane.
Programul de acces va fi, în perioada 15 mai – 1 iunie, următorul:
Luni, marți, miercuri, joi, vineri: acces la circuitul muzeal de la orele: 9, 11, 13 și 15. Circuitul cuprinde un spectacol digital de planetariu (25-30 minute) și vizitarea expozițiilor (15-30 minute).
Vizitatorii pot opta pentru un circuit restrâns – cu vizitarea doar a expozițiilor, sau doar participarea la prezentarea digitală în cupola planetariului, la același tarif general: 10 lei – tichet pentru adulți; 5 lei – tichet pentru copii, elevi, pensionari.
• Sâmbătă – duminică: ÎNCHIS.
În intervalele de timp dintre orele de acces ale circuitelor vor fi implementate proceduri de dezinfectare, purificare a aerului, alimentare cu dezinfectant a punctelor de control și igienizarea spațiilor. De asemenea, personalul de specialitate vă va aștepta cu masca sanitară, eventual vizieră și mănuși de protecție, a informat managerul Complexului Astronomic Baia Mare, Ovidiu Ignat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.