Seminar în premieră: Noutăți și abordări fiscale cu drd. ec. Adrian Benţa

0
72

Camera de Comerț și Industrie Maramureș organizează vineri, 26 iunie, între orele 10-14:30, la Centrul de Instruire și Marketing „Gheorghe Marcaş” din Baia Mare, Aleea Expoziției nr. 5, un seminar de fiscalitate susținut de drd. ec. Adrian Bența, consultant fiscal și auditor financiar.

Este un eveniment în premieră dedicat atât mediului de afaceri cât și persoanelor interesate să afle ultimele noutăți și abordări fiscale de la un specialist cu o vastă experiență în contabilitatea și fiscalitatea societății comerciale.

Seminarul pe care drd. ec. Adrian Bența îl va susține în Baia Mare va fi unul HIBRID, cu participare on-line pe platforma ZOOM și cu participare directă la Centrul de Instruire și Marketing „Gheorghe Marcaş” al CCI MM, unde numărul de persoane acceptat va fi impus de reglementările în vigoare la acea dată.

Seminarul presupune două taxe de participare.

Pentru participarea on-line pe platforma ZOOM, taxa de înscriere este 100 RON, iar pentru participarea directă la Centrul de Instruire și Marketing taxa este de 200 RON/participant.

Vor beneficia de o reducere de 10% cei care se vor înscrie până LUNI, 15 IUNIE și companiile membre ale CCI. Prețurile nu includ TVA, iar locurile sunt limitate.

Înscrierile se fac până în data de 23 iunie, pe adresa de e-mail cci_mm@ccimm.ro, tel. 0262221510 sau prin completarea talonului de participare publicat pe site-ul instituției, www.ccimm.ro.

Tematici ce vor fi abordate de drd. ec. Adrian Bența în cadrul seminarului de fiscalitate:

  • Analiza principalelor modificări normative din ultima perioadă.
  • Elementele minime pentru: încetarea unor locuri de muncă cu intrarea salariatului în șomaj; șomaj tehnic și zile libere plătite pentru suspendarea activității de învățământ.
  • Dezvoltarea comerțului electronic: TVA pentru servicii comunicate electronic, servicii IT. Excepțiile de la regulile generale pentru locul prestării de servicii. Alte elemente importante din domeniul TVA. Hotărâri remarcabile ale Curții Europene de Justiție în domeniul TVA.
  • Impozitul pe venitul microîntreprinderii, noile reguli privind acordarea de sponsorizări cu facilități fiscale. Aspecte cu risc fiscal, decontarea cheltuielilor personale ale participantului la societate de către microîntreprindere.
  • Cheltuieli de protocol, sponsorizări, provizioane analizate din perspectiva impozitului pe profit.
  • Impozitul datorat de nerezidenți. Noțiunea de redevență. Redevențe generate de descărcarea de pe internet a unor fotografii, fișiere text, schițe, fișiere audio, template.
  • Etapele unei inspecții fiscale. Drepturile și obligațiile contribuabililor. Susținerea verbală a contestației, rezultate mai bune decât susținerea scrisă a contestației.
  • Optimizări fiscale pe seama cheltuielilor cu salariile. Decontarea de către angajator a unor cheltuieli ce nu sunt avantaje de natură salarială.
  • Facilități fiscale generate de alte acte normative decât cele prevăzute în Codul fiscal.
  • Consultanță fiscală personalizată. Răspunsuri la întrebările participanților la webinar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.