Se construiește un spital modular în curtea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare

0
331

Zilele trecute s-a aflat în județul Maramureș ministrul Sănătății Nelu Tătaru, care a făcut o vizită la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde a discutat cu reprezentanții unității medicale despre extinderea Unită­ții de Primire Urgențe, reabilitarea blocului operator, proiecte esențiale, necesare pentru a asigura servicii de calitate cetățenilor din Maramureș.
S-a discutat și despre posibilitatea ca Maramureșul să aibă în următoarea perioadă, posibilitatea de a construi un spital modular pe modelul celui de la Brașov, care este deja funcțional, pentru bolnavii de Covid -19, analizându-se aceasta, împreună cu personalul de specialitate.
În cadrul conferinței de presă de la Consiliul Județean, președintele Ionel Bogdan a subliniat: „Maramureșul, la fel ca întreaga țară, se află într-o situație dificilă. A crescut numărul persoanelor infectate cu Covid -19. Din păcate, lucrurile nu evoluează deloc favorabil. Avem o stagnare la nivelul județului Maramureș, dar asta nu înseamnă încă nimic. E o perioadă complicată pentru noi toți și e esențial să înțelegem situația în care ne aflăm, să ne luăm toate măsurile necesare. Sistemul medical din toată țara este supus unei presiuni foarte puternice și de aceea este necesar să ne asigurăm că bolnavii infectați cu Covid-19 sunt tratați bine, să le asigurăm toate cele necesare”.

Alocare de bani pentru înființarea secției ATI la Spitalul de Boli Infecțioase

Președintele CJ Maramureș a declarat că în ședința de marți, 10 noiembrie 2020, s-a hotărât alocarea de bani pentru înființarea secției ATI în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Aceasta va funcționa în mansarda spitalului. S-au aprobat de asemenea indicatorii tehnico-economici și noile angajări în cadrul unității medicale: “Vreau să-i felicit pe această cale pe medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase, pe medicii de la Spitalul Județean, medicii de la Spitalul TBC și din tot județul, care fac eforturi extraordinare și schimburi prelungite pentru a asigura serviciile de sănătate minime pentru bolnavii de Covid -19. Sunt deja cazuri de îmbolnăviri în cadrul spitalelor și era normal să ajungem aici, având în vedere situația, dar îi rog pe toți medicii să rămână pe poziție pentru că cel mai important lucru este viața oamenilor. Îi asigur pe medici, pe tot personalul medical de sprijinul Consiliului Județean Maramureș”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.