Pod de cale ferată unic în Europa, refăcut în Vișeu!

0
151

Refacerea podului de cale ferată forestieră Cozia s-a încheiat, iar Direcția Silvică Maramureș a recepționat lucrările. Podul este poate unic în Europa prin prisma ecartamentului îngust al căii ferate care-l traversează.
Reabilitarea obiectivului nu a fost însă ieftină, pentru aceasta cheltuindu-se aproape 3 milioane lei din bugetul de stat.
„Vă prezentăm o lucrare deosebită, poate chiar unică în Europa ultimilor ani, un pod de fier de cale ferată forestieră cu ecartament îngust. Colegii noștri de la Romsilva – Direcția Silvică Maramureș au recepționat la începutul lunii octombrie lucrările de refacere a Podului Cale ferată forestieră Cozia de la Romsilva – Ocolul Silvic Vișeu. Podul are 4,2 metri înălțime, o lungime totală de 35.8 metri, din care tablierul metalic măsoară 30,6 metri. Suprastructura podului: grinzi cu zăbrele cale în jos. Infrastructura: două picioare din beton armat. Pentru amenajarea albiei râului în amonte și în aval de Podul Cozia s-au executat ziduri de sprijin de 340 metri liniari. Valoarea lucrărilor a fost de circa 2,93 milioane de lei, din fonduri de la bugetul de stat. Direcția Silvică Maramureș administrează, prin cele 13 ocoale silvice din subordine, peste 194.000 hectare fond forestier din care 137.078 hectare sunt păduri proprietatea publică a statului”, informează Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.