În Borșa: dispensare și cabinete medicale în fiecare cartier și școală

0
34

Un alt domeniu important, spre care autoritatea locală din Borșa își îndreaptă atenția în următorii ani, este cel al sănătății. Astfel, administrația intenționează să construiască dispensare medicale în toate cartierele orașului, plus să le modernizeze pe cele existente.

„Sănătatea borșenilor este prioritară, mai ales în perioada de pandemie pe care o traversăm. Punem înaintea tuturor priorităților investițiile în sănătate și alocăm cât mai mult posibil acestui domeniu. În strategia de dezvoltare a orașului Borșa pentru următorii ani am identificat, până acum, câteva proiecte majore:
– dispensare medicale în fiecare cartier – vor fi construite dispensare noi în cartierele Poiană, Gară, Baia Borșa și vor fi modernizate și reabilitate dispensarele existente din Complex și Centru. Totodată vor fi achiziționate echipamente noi pentru dispensarele din Rotundu și Repedea și vor fi renovate clădirile existente. Aceste lucrări vor fi făcute cu finanțare europeană în cadrul programelor ce vor fi derulate prin ITI Munții Rodnei;
– amenajarea de cabinete/dispensare medicale școlare. Aceste investiții vor fi făcute în fiecare unitate de în­vă­țământ din oraș (liceu, Şcolile Nr. 9, 4, 8, 7 și Grădinița 10). Proiectele vor fi realizate cu finanțare de la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și buget local.
– reabilitarea, modernizarea și dotarea cu echipamente medicale a Spitalului de Recuperare Borșa. Investițiile sunt deja pregătite, Studiul de Fezabilitate este deja întocmit de către o firmă specializată, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene prin programele derulate prin ITI Munții Rodnei, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Maramureș. Acest proiect ar fi cel mai mare ca valoare derulat în Borșa în următorii ani, cu un impact major în asigurarea condițiilor optime de tratare a bolnavilor din Borșa și din zona Maramureșului istoric. De asemenea, condițiile în cadrul Bazei de Recuperare vor fi mult îmbunătățite. Deși sunt doar trei proiecte, valoarea și impactul lor depășesc cu mult investițiile realizate în Borșa ultimilor 20 de ani în domeniul sănătății”, a precizat Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.