În Groșii Țibleșului • Drumurile devin obiectiv strategic-turistic!!

0
72

Odinioară „capăt de drum”, ba se râdea că până și vulturul întorcea aici, Groșii Țibleșului a devenit o zonă cu proiecte ambițioase, legate, culmea, de drumuri!
Primarul Nicolaie Burzo ne explică: „Am cerut și vom primi drumul forestier spre Țibleș/Valea Brazilor de la Romsilva, care va fi cadastrat. Vestea cea nouă este că nu vom primi doar cei 800 de metri, cât e zona locuită, cu case, ci 7,2 kilometri! Am făcut automat și un proiect de extindere a rețelei electrice pentru acest an, așa cum am făcut anul trecut pentru valea Minghetului. Ați observat, acolo sunt deja pensiuni, vile, case de vacanță. Revin la Valea Brazilor, spre Țibleș. Redeschidem porțiunea de drum ce se află în intravilanul localității, cei 7,2 kilometri, până la Pârâul Subțire. La drum facem o scarificare, rigole, profile de scurgere, pentru că știm că moartea unui drum este lipsa șanțurilor și apele ce vin de pe versanți. Apoi, pietruim și cilindrăm. Să fie accesibil pentru toți turiștii și pentru localnici. Facem și proiect de asfaltare, pentru viitoarea sesiune de fonduri europene”.
Cu aceeași ocazie, ne explică starea și situația drumului intercomunal de legătură cu Botiza, cu Maramureșul istoric.
„A fost deschis toată iarna, am avut grijă de el. Din păcate, nu au grijă cei care exploatează lemnul. Eu am lucrat în domeniul silvic, nu pot să-i înțeleg, nu suport să văd delăsare și lipsă de forță în raport cu cei care ne sfidează. Vă spun sincer, am solicitat o audiență la prefect, vreau să cer oficial intervenția jandarmeriei. Taie cum vor, lasă mizerie, lemne în rigole, rup semne de circulație. Plus tonajele acelea mult peste cât poate duce drumul. Asta nu mai poate continua!” – spune primarul din Groșii Țibleșului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.