Cinci organizaţii preocupate de mediu şi educaţie din Baia Mare vor fi finanțate cu 246.000 lei

0
86

Fundația Comunitară Oradea și Lidl România au anunțat câștigătorii de microgranturi nerambursabile oferite prin programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, aflat la cea de-a doua ediție. Pentru ediția în curs, cinci orașe din România primesc peste 1.230.000 de lei. Baia Mare primește 246.000 lei, pe două direcții: oferirea de sprijin financiar și mentorat pentru inițiative comunitare locale și amenajarea unui loc de joacă și fitness adaptat persoanelor cu dizabilități.
Proiectele alese pentru finanțare au fost selectate de un juriu format din specialişti. Patru proiecte urmează să fie susţinute, cu granturi în valoare totală de 73.800 lei: Asociaţia Autism Baia Mare, prin proiectul „Laboratorul de creație și grădinărit”, care va dezvolta un program de terapie alternativă printr-o serie de activități de grădinărit și ateliere de creație pentru 40 de copii și tineri cu tulburări de dezvoltare; Proiectul „Artă-mă”, propus de Asociaţia Yellow Shirts, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, care doreşte să conecteze oamenii din oraș cu patrimoniul local din perspectivă artistică, prin organizarea unor evenimente și ateliere care îmbină noile tehnologii cu moștenirea culturală artistică; Proiectul „School-bike”, American International School of Transylvania va organiza o serie de acțiuni educaționale și demonstrative, care să încurajeze utilizarea mijloacelor de transport alternative, cu scopul de a trage un semnal de alarmă legat de necesitatea decongestionării traficului matinal din perimetrul școlilor, dar și de reducere a poluării și de adoptare a unui stil de viață sănătos; Asociația Banca pentru alimente Maramureș, prin proiectul „Băimărenii compostează”, va crea zone de compostare în patru locații din oraș și va desfășura un program educațional privind importanța colectării și reciclării deșeului alimentar compostabil. Acestea, dar şi multe alte activităţi incluse în proiecte, se vor desfășura în perioada 19 iulie 2021 – 31 decembrie 2021, pe raza municipiului Baia Mare, toate având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieții locuitorilor oraşului.
172.200 lei vor fi alocați Asociației Rotaract Club Baia Mare, care va implementa proiectul „Joaca este pentru toți”, și are în vedere amenajarea primului spațiu public de joacă și fitness adaptat persoanelor cu dizabilități din Baia Mare. (Informații primite de la Alexandra Lazăr, coordonator local Baia Mare).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.