Maramureș, județul cu 1.500 km de drumuri forestiere de întreținut!

1
75

În Maramureș există circa 1.500 km de drumuri forestiere. Acestea sunt însă închise circulației publice, scopul lor principal fiind facilitarea transportului materialului lemnos din păduri.
Pe acest segment, în județ s-au făcut, în ultimii ani, mai multe investiții în repararea lor. Acestea au fost în cuantum de peste 10 milioane de lei: „În ultimii patru ani s-au recepționat puțin peste 36 de km refăcuți de drumuri forestiere, cu o valoare totală a investițiilor de peste 13 milioane lei. Asta înseamnă mai bine de 2,5 milioane de euro. Doar în acest an, până la finele lunii septembrie, au fost alocați peste 960.000 de lei în întreținerea acestor drumuri, lucrări realizate cu secția de drumuri a Direcției Silvice sau cu terți. Cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede nu se intră în pădure decât cu acordul proprietarului sau al administratorului de pădure. Acest lucru nu se întâmplă nu din cauza lipsei transparenței în sectorul silvic, ci din cauza faptului că lângă drumurile forestiere sunt acele exploatări forestiere care, din punct de vedere al protecției muncii, sunt cele mai periculoase activități. Oamenii care doresc să intre în pădure nu cunosc însă aceste aspecte”, a spus ing. Mihai Leșan, responsabil relații mass-media la Direcția Silvică Maramureș. În anii care urmează se vor executa lucrări similare pe încă 63 km de drumuri forestiere. De asemenea, vor fi deschise altele noi, acolo unde se impune acest lucru.

1 COMENTARIU

  1. ”Cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede nu se intră în pădure decât cu acordul proprietarului sau al administratorului de pădure.” corect. as vrea sa se aplice legea in cazul motociclistilor care fac transee si ravine pe versantii impaduriti, inclusiv in rezervatii naturale. Si as vrea ca si silvicultorii sa respecte legea care interzice extragerea lemnelor prin albiile apelor, si cerinta silvica de a proteja copacii pe langa care se trag alte lemne, sa nu fie distrusi si ei.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.