Lecții de sport, predate persoanelor din cartierul Vasile Alecsandri

0
184

În cadrul proiectului “Promovarea antreprenoriatului social”, au avut loc recent două activități civice sportive care s-au desfășurat pe terenul sintetic din incinta Liceului cu Program Sportiv Baia Mare. Au luat parte beneficiari ai proiectului, dar și alte persoane din zona cartierului Vasile Alecsandri.
Sub sloganurile “Minte sănătoasă într-un corp sănătos” și “Egalitatea de șanse”, au fost desfășurate activități sportive constând în jocuri și mișcări specifice atletismului destinate beneficiarilor proiectului.
Această întâlnire a avut ca scop atât reducerea stresului, creșterea stimei de sine, stabilirea de legături de prietenie, cât și educarea unor trăsături precum răbdarea, disciplina, autocontrolul, respectiv învățarea stabilirii obiectivelor și luarea deciziilor.
“Beneficiile activității fizice pentru organism au fost explicate de către prof. univ. educație fizică și sport Horațiu Popa, de la Universitatea “Bogdan Vodă” Baia Mare, și prof. Andrei Vlășan, profesor educație fizică și sport. Ei au precizat următoarele îndemnuri de urmat: corpul și mintea sunt un “tot” unitar, dez­voltarea armonioasă fiind strâns legată de ambele, activitatea fizică continuă este asociată cu dezvoltarea atenției și inteligenței, activitatea fizică constantă este asociată cu un comportament învățat în școală și consolidat în viața adultului, mișcarea regulată ajută la creșterea încrederii în forțele proprii și a stimei de sine”, a subliniat Radu Țolaș, expert organizare evenimente.
La finalul întâlnirii, pentru a regulariza respirația și pulsul, s-au pus în practică unele tehnici de respirație.
Mulțumiri se aduc și reprezentanților bazelor sportive “Elit Sport” Baia Mare pentru sprijinul acordat.
“Promovarea antreprenoriatului social în SDL/ ZUM” este un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, beneficiarul fiind Municipiul Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.