O picătură din Maramureș, atracția principală din weekend în Washington DC • Evenimentul a fost promovat și în celebrul cotidian american The Washington Post

0
1292

Folclorul tradițional, demonstrațiile de meșteșuguri, horile și portul popular prezentate pe pontonul râului Potomac din Washington D.C. în cadrul evenimentului “Romanian Weekend at the Wharf”, care a avut loc în perioada 7-9 iulie, au fost atracția principală din weekend atât pentru publicul american, turiști, cât și pentru membrii comunității românești din SUA.
Publicul prezent s-a bucurat de toate elementele prezentate: roata olarului Vasile Chira, dalta sculptorului Ioan Bârsan, expoziția de straie populare, alături de dansul, muzica și voia bună oferite de artiștii Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”. Încă de la deschiderea evenimentului, americani, turiști și români s-au prins în hore ca în Maramureș și au dansat pe muzica tradițională maramureșeană.

Evenimentul a fost promovat și în The Washington Post, cel mai răspândit cotidian american din capitala SUA. Puteți citi articolul accesând următorul link: https://www.washingtonpost.com/dc-md-va/ 2023/07/06/best-things-to-do-dc/

Prezent la evenimentul de anul acesta, președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a mulțumit domnului Ambasador Andrei Muraru pentru această oportunitate extraordinară de a promova județul Maramureș în capitala Statelor Unite ale Americii, dar și tuturor celor implicați în reușita evenimentului.
“Atunci când vine vorba de tradiții, folclor, port popular și gastronomie, județul Maramureș și România se pot mândri cu un patrimoniu cultural bogat, cu peisaje naturale de o frumusețe aparte, cu biserici înalte precum credința maramureșenilor.
Vă invit să vizitați România și județul Maramureș, să descoperiți frumusețea locurilor pe care noi le numim “acasă”.
Așadar, vă așteptăm în Maramureș pentru a continua experiența “Romanian Weekend at the Wharf” la ea acasă!”, a transmis Ionel Bogdan, la deschiderea oficială a evenimentului.
Domnul Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a vorbit despre importanța consolidării parteneriatului strategic între România și SUA, care anul acesta marchează 26 de ani, precum și despre impactul pe care îl are promovarea culturii românești în SUA, drept dovadă fiind numărul mare de participanți la ediția a doua a evenimentului, precum și numeroși români care au venit din diferite state ale Americii să se bucure de un weekend românesc, ca acasă.
La eveniment au fost prezenți membri ai Senatului și Camerei Deputaților, ai administrației americane, consilieri județeni, reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Ambasadei României în Statele Unite ale Americii și ai Institutului Cultural Român la New York, precum și numeroși reprezentanți ai comunită­ții româno-americane.

Lansat în 2022 pentru a marca cei 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic între România și SUA, a doua ediție a evenimentului a fost un real succes. La reușita evenimentului inițiat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au participat Consiliul Județean Maramureș, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” și îndrăgiții meșteri populari Vasile Chira și Ioan Bârsan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.