Din 15 august 2015, restricţii de circulaţie pe drumul Baia Sprie – Bârsana

0
572

Stadiul în care se află lucrările de reabilitare pe traseul de drum judeţean Baia Sprie (DN18) – Cavnic (DJ184) – Ocna Şugatag (DJ109F) – Călineşti (DJ185) – Bârsana (DJ185,  în lungime de 56,01955 km,  concură la aglomerarea traficului şi la blocaje în trafic, la prelungirea timpilor de aşteptare şi la îngreunarea operaţiunilor utilajelor de execuţie a lucrării şi a circulaţiei vehiculelor pentru situaţii de urgenţă.

Deoarece vehiculele cu masa totală sau cu gabaritul depăşit sunt cele care influenţează în mod negativ traficul, având o acţiune nefastă asupra casetelor de supralărgire a platformei drumului, este necesară instituirea de restricţii de circulaţie privind masa totală maximă admisă.
În conformitate cu prevederile art. 44 din O.G. nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, cu privire la masa totală admisă pentru vehiculele rutiere cu masă totală de peste 7,5 tone, începând cu 15 august 2015, Consiliul Judeţean Maramureş va institui restricţii de circulaţie pe următorul sector de drum: DJ 184 (Baia Sprie – Cavnic, în lungime de 22,578 km, de la km 0+000 la km 22+578), DJ 109F (Cavnic – Ocna Şugatag, în lungime de 20,151 km, de la km 74+837 la km 94+988) şi DJ 185 (Ocna Şugatag – Călineşti – Văleni – Bârsana, în lungime de 13,291km de la km 7+933 la km 21+224).
Pentru transportul rutier de mărfuri, există variantele alternative de deplasare pe DN1C (Baia Mare – Seini), DJ 109I (Seini – Oraşul Nou), DN19 (Oraşul Nou – Remeţi – Sighetu Marmaţiei) şi DN18 (Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei).
Se exceptează de la restricţiile de circulaţie autovehiculele deţinute de Ministerul Apărării Naţionale, de unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, de serviciile publice de ambulanţă, de serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aşa cum sunt definite în O.G. nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată prin Legea nr. 363/2002 cu modificările şi completările ulterioare, vehiculele care efectuează transportul în interesul NATO, vehiculele deţinute de instituţii ale statului cu atribuţii în securitatea şi siguranţa naţională, vehiculele deţinute de administratorul drumului.
De asemenea, se exceptează de la restricţiile de circulaţie următoarele transporturi: A.) Transporturi de persoane; B.) Transporturi de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală (carne şi preparate din carne, lapte şi produse lactate, ouă şi produse din ouă, peşte şi produse din peşte, pulpe de broască, raci, melci, midii, stridii, scoici şi altele, pâine şi produse de panificaţie proaspete, produse biologice şi medicamente de uz veterinar, material seminal, produse vegetale perisabile); C.) Deplasarea vehiculelor care participă la intervenţii în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicaţii şi telecomunicaţii, zone locuite şi obiective de interes naţional; D.) Transporturi funerare; E.) Transportul de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale; F.) Transporturi poştale; G.) Transporturi pentru distribuirea de carburanţi; H.) Transporturi de mărfuri sub temperatura controlată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.