Registrul Auto Român. Bilanţ semestrul I 2015 În Maramureş, peste 62% din autovehiculele controlate au probleme tehnice sau legate de documente – 665 de amenzi, 9 permise de conducere reţinute şi 344 de certificate de înmatriculare –

0
394

Urmare controalelor desfăşurate zilnic de Registrul Auto Român, în trafic, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în primele 6 luni ale acestui an, Registrul Auto Român a verificat tehnic, în trafic, la nivelul judeţului Maramureş, 1.189 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor inspectate, 62,41% au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, astfel:

• 52,65% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (inspectorii RAR au constatat funcţionarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frînare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate)
• 4,96% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanţe între seria poansonată pe şasiu/caroserie şi cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare)
• 4,78% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).
• în urma analizei emisiilor poluante, la 18,19% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis.
Inspectorii RAR au descoperit şi 88 autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor periculoase constatate la sistemul de frînare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobîndit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.
În urma acestor controale, desfăşurate la nivelul judeţului Maramureş de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 665 de amenzi şi au fost reţinute 9 permise de conducere şi 344 de certificate de înmatriculare. Cînd vehiculul este imobilizat de Poliţie, ca urmare a gravităţii defecţiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecţiei tehnice periodice.
Directorul General al Registrului Auto Român, George Adrian DINCĂ, precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sînt susceptibile de a prezenta defecţiuni.     (v.i.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.