Jandarmeria în straie de sărbătoare

0
637

– 16 jandarmi vor fi înaintaţi în grad –
În fiecare an, data de 1 august are o semnificaţie aparte pentru cadrele miltare active ale Jandarmeriei Române. Înscriindu-se în cursul firesc al carierei militare, dar şi al vieţii, această zi marchează o nouă treaptă în evoluţia şi ierarhia militară, ca urmare a acordării gradului următor, la termen.
AZI, 31 iulie, în cadrul adunării festive a personalului unităţii, la sediul Jandarmeriei Maramureş se desfăşoară ceremonialul de avansare a cadrelor active, prevăzut de regulamentele militare. Astfel, 16 jandarmi maramureşeni, ca urmare a împlinirii stagiului în grad şi îndeplinirii celorlalte condiţii prevăzute, vor urca o treaptă în evoluţia profesională.
Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, doi ofiţeri vor fi înaintaţi în gradul următor: • de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel • de la gradul de căpitan la gradul de maior.
Prin ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, 14 subofiţeri vor primi gradul următor: • de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef – 1 subofiţer • de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major – 13 subofiţeri.

Cooperare în domeniul formării continue a personalului

La sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general-maior Mircea Olaru, inspectorul general, şi general-maior dr. Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, au semnat Planul de Cooperare între cele două instituţii privind pregătirea de specialitate a personalului.
Acesta stabileşte cadrul specific pentru pregătirea de specialitate a ofiţerilor şi subofiţerilor celor două structuri, iar obiectivul principal al acestuia constă în formarea, perfecţionarea, evaluarea şi/sau autorizarea personalului prin desfăşurarea de cursuri în cadrul instituţiilor de învăţămînt aparţinînd celor două structuri, pe bază de reciprocitate.
Pentru anul de învăţămînt 2015-2016, Jandarmeria Română va organiza stagii de pregătire pentru personalul MApN, în domenii specifice: cursuri de criminalistică, de formare monitori intervenţie profesională şi de perfecţionare în subunităţi mobile.
În baza acestui plan de cooperare, Statul Major al Forţelor Terestre va organiza stagii de pregătire în beneficiul personalului Jandarmeriei: cursuri de specializare în domeniul cercetării, detecţiei, monitorizării şi managementului incidentelor CBRN, dar şi de specializare în domeniul cercetării, detecţiei, recunoaşterii şi identificării muniţiilor explozive convenţionale şi a dispozitivelor explozive improvizate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.