Execuţie în direct!

0
354

CSM Bucureşti – HCM Baia Mare 25-31 (12-15)
HCM Baia Mare şi-a executat în direct şi în fieful adversarei rivala din campionat, CSM Bucureşti, elevele antrenate de Aurelian Roşca şi Ioan Băban adjudecîndu-şi Supercupa României pentru a treia oară consecutiv.
Băimărencele au avut o prestaţie senzaţională, umilîndu-şi pur şi simplu rivala, pentru ca la final HCM să se impună cu 31-25. Pe teren a existat o singură echipă, vicecampioana şi cîştigătoarea cupei, care a predat o lecţie de handbal din toate punctele de vedere unei formaţii care are în componenţă jucătoare mult mai titrate. Atitudinea şi determinarea au fost punctele forte pentru HCM Baia Mare, care a excelat atît pe faza defensivă, cît şi cea ofensivă. Cei doi tehnicieni au pregătit ca la carte această dispută, studiindu-şi adversarul în cele mai mici detalii, handbalistele noastre avînd lecţia bine învăţată. HCM Baia Mare a demonstrat că are forţă şi că se poate bate de la egal la egal cu campioana României, iar sezonul ce stă să înceapă nu are o favorită certă. Cu siguranţă formaţia noastră are atuurile necesare pentru a se lupta la titlu, prestaţia din Supercupă confirmînd că lotul din acest sezon are valoare şi anunţă un handbal de calitate. Cît priveşte adversarul, prin vocea preşedintelui Căliman, pronosticul acestuia nu s-a adeverit, în care spunea că în acest sezon CSM Bucureşti va cîştiga toate confruntările cu HCM. De multe ori aroganţa se întoarce împotriva ta şi rezultatul din Supercupă este cel mai concludent. Baia Mare a demonstrat încă o dată, atît prin HCM, cît şi Minaur, că ora exactă în handbal se dă din municipiul nostru.
HCM Baia Mare a început excelent confruntarea cu rivala şi în minutul 7 conducea cu 3-1. Patru goluri consecutive ale CSM-ului duc scorul la 5-3 (11). Jucătoarele noastre revin din nou în joc şi preiau din controlul – 6-7 (15). Timp de aproximativ 10 minute se menţine echilibrul între cele două formaţii. Din minutul 25, HCM Baia Mare se distanţează pe tabelă, iar după primele 30 de minute tabela arată trei goluri în favoarea echipei noastre – 15-12. În partea a doua lucrurile au devenit mult mai simple pentru HCM Baia Mare, care a controlat de la început pînă la sfîrşit. Timpul se scurgea şi scorul creştea numai în detrimentul băimărencelor. De la patru goluri plus (19-15, min. 40), vicecampioana ajunge să se distanţeze la şase – 21-15 (43). Şi cu cinci minute înainte de final tabela indică chiar şi opt goluri pentru formaţia lui Roşca şi Băban – 28-20. Finalul confiinţeşte o victorie lejeră a HCM Baia Mare, dar şi surprinzătoare în acelaşi timp, avînd în vedere investiţiile făcute de CSM Bucureşti. HCM Baia Mare nu s-a putut la acest derby pe aportul a trei jucătoare extrem de importante, toate accidentate: Paula Ungureanu, înlocuită de fantastica Ionica Munteanu între buturi, Allison Pineau şi Elena Georgjevska. Acum rămîne ca HCM Baia Mare să arate aceeaşi calitate şi în campionat, dar şi în Liga Campionilor, iar premisele unui sezon bun sînt de bun augur.
• Arbitri: Ana Maria Stoia – Diana Florescu. • CSM Bucureşti: Pessoa (6 intervenţii), Iordache (1 intervenţie) – Gullden 2, Curea, Rodrigues 4, Da Silva 1, Vărzaru 1, Brădeanu 4, Bazaliu 1, Jorgensen 2, Martin 2, Manea 4, Fisker 2, Cavaleiro 2, Nan. Antrenor: Mette Klit. • HCM Baia Mare: Munteanu (15 intervenţii), Dumanska – Oltean 1, Geiger 2, Do Nascimento 7, Szucs, Abbingh 5, Ardean 1, Jezic 4, Perianu 2, Tătar 1, Tănăsie 1, Preda, Nechita 5, Vizitiu, Marin 2. Antrenori: Aurelian Roşca şi Ioan Băban.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.