Pelerinajul de vară la Sanctuarul Maria Scăiuş

0
798

Conform decretului pe care l-a primit în toamna anului 2014, Sanctuarul „Maica Domnului, Apărătoarea noastră” de la Scăiuş, credincioşii au posibilitatea ca la sărbătorile mariane de peste an să facă pelerinaje la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Pelerinajul din 15 august la Scăiuş a devenit o tradiţie de ani buni şi a avut rang de pelerinaj eparhial, fiind condus de Prea Sfinţia Sa, Alexandru Mesian, Episcop al Eparhiei de Lugoj.
Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat la sosire cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. Iulian Hasciar, parohul locului şi de pr. Felician Kadar, paroh la Orţişoara.
Sfânta Liturghie s-a celebrat pe esplanada din faţa bisericii. Icoana Maicii Domnului care a lăcrimat, a fost adusă din biserică şi a fost expusă afară pe platoul din faţa bisericii, înaintea credincioşilor, spre venerare.
Alături de Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, la Sfânta Liturghie au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General, pr. Silviu Bindea, Protopop de Orăştie, pr. Felician Kadar, paroh la Orţişoara, pr. Ieronim Romocea, paroh la Uivar, pr. Alin Glosik, paroh la Visag, pr. Horia Bursaş, paroh la Simeria şi pr. Iulian Hasciar, parohul locului. Răspunsurile au fost date de Corul „Reînvierea” al catedralei din Lugoj, dirijat de d-na Prof. Olimpia Drăgan.
În cuvântul de învăţătură, Prea Sfinţitul Alexandru a vorbit despre Prea Curata Fecioară Maria.
Prea Sfinţia sa le-a prezentat pelerinilor câteva motive pentru care o cinstim pe Maica Domnului în acest loc de pelerinaj de la Scăiuş. Motivul principal este construirea unui sanctuar special, dedicat Maicii Domnului în decursul anului trecut 2014 la 80 de ani de când o icoană a Prea Curatei Fecioare a lăcrimat. Acest sanctuar, sfinţit solemn la 27 septembrie 2014 de către Prea Fericitul Părinte Cardinal Lucian Mureşan, are rolul de a o cinsti pe Prea Curata Fecioară Maria, de a imprima şi mai mult în sufletele oamenilor credinţa în Dumnezeu, credinţa în prezenţa Preacuratei Fecioare Maria în viaţa Bisericii în viaţa noastră.
„Am venit la Scăiuş” a spus PS Alexandru „să o cinstim pe Maica lui Dumnezeu şi Maica noastră, să oferim Maicii Domnului rugăciunile si toate jertfele noastre prin care noi ne arătam ataşamentul faţă de Ea. Pe Maica Domnului o laudă îngerii din ceruri, apostolii, credincioşii, de aceea şi noi pământenii o cinstim pe Prea curata Fecioară Maria şi o slăvim chiar şi în această zi de sărbătoare. Ne unim în rugăciune cu toţi pelerinii din centrele mariane de pelerinaj internaţionale şi naţionale: Lourdes, Fatima, Medjugorje, Radna, Cacica”.
În final PS Alexandru a mulţumit părintelui paroh Iulian şi d-nei preotese, credincioşilor şi consilierilor pentru organizarea pelerinajului de vară de la Scăiuş.
Următorul pelerinaj la sanctuarul Maria Scăiuş va avea loc pe 8 septembrie 2015.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.