BCM Olimpic Baia Mare, noua echipă de baschet la nivel de seniori

0
2314

Baschet Club Municipal Olimpic Baia Mare este noua echipă de baschet la nivel de seniori, care va evolua în noul sezon în al doilea eşalon valoric.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la care a fost prezent şi primarul Cătălin Cherecheş, noua grupare, care există la nivel de centru de copii şi juniori de şapte ani, şi-a prezentat strategia pentru noul campionat. „Le mulţumesc în primul rînd celor care au făcut ca în Baia Mare să renască baschetul şi a renăscut în primul rînd prin copiii şi juniorii care au îmbrăţişat cu multă dragoste acest sport. Este un sport complex, un sport frumos şi elegant, un sport nobil chiar, care este util mai ales pentru copii şi juniori să generăm şi un model, iar acest model îl reprezintă echipa care astăzi debutează în liga secundă şi care poate fi consolidată în anii următori pentru Liga Naţională”, a declarat Cătălin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.
Echipa nou înfiinţată a fost formată pe scheletul grupării de juniori şi are în componenţă, în marea majoritate, sportivi băimăreni. Alături de ei, au fost aduşi în Baia Mare şi doi americani, Chris Hampton şi Thomas Allan, de 23, respectiv 25 de ani, dar şi alţi jucători cu experienţă în campionatul naţional, precum Andrei Dohi, Florin Dăscălescu şi Cristian Florea. 14 jucători are în componenţă BCM Olimpic Baia Mare: Lucas Tohătan, Vlad Polgar, Rareş Taraioş, Chris Hampton, Dan Stoica, Cristian Dumitru, Cristian Florea, Denis Murgu, Thomas Allan, Cristian Porumb, Marc Sabău, Vasile Dunca, Andrei Dohi şi Florin Dăscălescu, aceştia urmînd să fie supervizaţi de antrenorii Sebastian Marc şi Dan Donca.
„Prevedem că vom avea o serie foarte grea, cu echipe precum Universitatea Cluj şi BC Timba Timişoara, echipe retrogradate din Liga Naţională. Echipa noastră este formată pe scheletul juniorilor de la BC Olimpic şi avem nu mai puţin de 8 jucători băimăreni, îmbunătăţită cu doi jucători americani şi cu un sportiv din Iaşi care a evoluat la nivelul primei divizii”, a precizat preşedintele clubului, George Opriş.
Liga 1 de baschet va debuta în prima parte a lunii octombrie, componenţa seriilor şi programul competiţional urmînd să fie decis la final de septembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.