Tir. CSM Baia Mare, campioană naţională la Juniori 3

0
539

Capitala a găzduit etapa finală a Campionatului Naţional de Tir la categoria Juniori 3. Sportivii legitimaţi la CSM Baia Mare au obţinut performanţe excelente, reuşind să cîştige o medalie de aur, una de argint şi un loc patru.
La competiţie au participat sportivi cu vîrsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, de la şapte cluburi din România. La proba de pistol, 40 de focuri, ştafeta clubului băimărean a reuşit să învingă echipe mult mai bine titrate, precum Steaua şi Arad, şi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
“Concursul a fost pentru noi o bucurie mare, anul acesta. Avem echipa de Juniori 3 formată din David Manţa, Matei Lupuţ şi Alexandru Rus, care s-au comportat la acest campionat extraordinar de bine, dovadă că au devenit campioni naţionali. La individual, David Manţa a venit pe locul 2, la diferenţă de doar 2 puncte de un băiat de la Dinamo, iar Matei Lupuţ a pierdut medalia de bronz la mustaţă, la egalitate de puncte cu un băiat de la Arad”, a declarat antrenoarea Aurora Barbur.
Performanţele sportivilor băimăreni sînt cu atît mai importante, cu cît baza de antrenament este una în stare avansată de degradare, iar dotările sînt precare.
“Medaliile sînt foarte importante pentru noi, mai ales avînd în vedere condiţiile pe care le avem, precare am putea spune. De muncit însă, aceşti copii au muncit mult, nu au avut vacanţă, au venit zi de zi la antrenament, ceea ce este un lucru îmbucurător şi, datorită muncii se văd şi aceste rezultate frumoase pe care le avem”, a adăugat Aurora Barbur.
Sportivii au mărturisit că rezultatele sînt datorită muncii constante şi au spus că speră să ajungă din ce în ce mai sus pe scara performanţei, dacă se poate chiar şi pînă la Olimpiadă.
“A fost greu, dar am încercat să mă concentrez şi să pot trage bine şi m-am gîndit că totul va fi în regulă. Fac tir de aproape un an. Nu este un sport greu, dar trebuie să gîndeşti şi să munceşti. Trebuie să fii mereu pozitiv şi să ai încredere în tine”, a declarat David Manţa.
“Toată lumea s-a descurcat foarte bine, inclusiv eu, reuşind să fac un record personal. Îmi doresc să fac performanţă în acest sport şi să ajung cît de departe se poate. Dacă se poate chiar şi la Olimpiadă”, a mărturisit la rîndul sau Matei Lupuţ.
Sezonul competiţional 2015-2016 la tir va reîncepe în luna noiembrie, cu primele etape ale campionatului naţional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.