6.000 lei – amenzi pentru ilegalităţi în domeniul silvic

0
439

Poliţiştii maramureşeni au efectuat marţi, 1 septembrie, mai multe controale pentru prevenirea ilegalităţilor comise în domeniul silvic. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în sumă de 6.000 lei.
Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialişti din cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj-Napoca, au controlat mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos. În urma verificărilor efectuate la sediul unei societăţi comerciale din Rona de Sus, poliţiştii au constatat că, pe parcursul lunilor aprilie şi iunie 2015, societatea a emis avize de însoţire pentru materiale lemnoase, fără respectarea prevederilor legale. În consecinţă, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Tot pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.000 lei, şi administratorul unei societăţi comerciale din Baia Mare.

• La Sighetu Marmaţiei. Într-o zi – amenzi de peste 10.000 lei

Marţi, între orele 9-15, în scopul protejării populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din Sighetu Marmaţiei au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă prevederile Legilor 12/1990 şi 61/1991.
În urma controalelor, poliţiştii au constatat 22 de contravenţii, sancţionate cu amenzi însumînd peste 10.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 500 de lei şi au fost puse în aplicare două mandate de aducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.