Premieră: Crucea Roşie Română organizează Festivalul de Prim Ajutor

0
863

 • În Baia Mare se fac  în continuare înscrieri pentru cursuri de prim ajutor

Societatea Naţională de Cruce Roşie organizează primul Festival de Prim Ajutor din România, care va debuta vineri, 11 septembrie 2015, la Bucureşti. Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de ţări europene vor lua parte la competiţia FACE precedată de Gala Crucii Roşii Române.

FACE este o competiţie anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roşii şi Semilunii Roşii din Europa pentru a demonstra abilităţile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstraţii de intervenţie în situaţii de urgenţă. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internaţională şi pentru prima oară în România, evenimentul reuneşte peste 500 de participanţi şi suporteri. Cu această ocazie, Crucea Roşie lansează campania “Face it!” prin care se trage un semnal de alarmă cu privire la importanţa acordării primului ajutor de către oricine, oricând. Cei interesaţi să susţină primul ajutor în România pot dona 2 euro prin SMS la numărul 8840.
Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii, Crucea Roşie con­tribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa.

Cort DanDCursuri de prim ajutor în Baia Mare

Şi în Baia Mare, continuă înscrierile pentru cursuri de prim ajutor. Acestea constau în resuscitare în caz de accident, înec, electrocutare, reanimare cardio-respiratorie, prim ajutor în caz de sângerare abundentă, arsuri provocate de foc sau căldură, arsuri provocate de substanţe chimice, întinderi musculare, luxaţii, entorse, diverse plăgi (înţepate, contuze, zdrobite, tăiate, muşcate), fracturi deschise ş.a.
Ec. Dana Pop, directorul Crucii Roşii Maramureş, a subliniat: “Cursurile de prim ajutor durează 12 ore (două zile) şi costă 150 de lei. Anul trecut am instruit mai mult de 500 de persoane, iar anul acesta, până în prezent, 150 de persoane. Continuăm înscrierile. Au apelat la noi  firme multinaţionale în special, dar şi persoane fizice”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.