Alin Danca, un Mister preocupat de mediul înconjurător

0
963

Atitudinea degajată pe catwalk, prestaţia ireproşabilă din cadrul probelor, dar şi preocuparea distinctă pentru mediul înconjurător au fost elementele care l-au propulsat vinerea trecută, printre ceilalţi 14 concurenţi de la „Mister Maramureş”, pe Alin Danca, un băisprian de 22 de ani. Astfel, competiţia – organizată de către designerul vestimentar Lorand Coza – i-a adus tînărului un titlu mult rîvnit, dar şi un premiu consistent de 1.000 de euro.

„Sînt mîndru de faptul că (…) reprezint judeţul”

Reporter: Cum a fost, pentru tine, seara competiţiei?
Alin DANCA: Pot să spun că a fost o seară de vis, una dintre cele mai frumoase din viaţa mea. Totodată, competiţia a fost o provocare peste care, din fericire, am trecut cu bine şi mă bucur pentru că, astfel, sînt mai aproape de ceea ce îmi doresc să ating în cariera mea. Nu în ultimul rînd, sînt mîndru de faptul că, în urma acelei seri, am ajuns să port titlul de „Mister Maramureş”, chiar să reprezint judeţul. Pe scurt, sînt foarte fericit. Familia, prietena mea, amicii, cunoscuţii sînt foarte bucuroşi, încurajîndu-mă foarte mult.

alin danca_4

R.: Care a fost proba cea mai dificilă pentru tine?
A.D.: Probabil, a fost cea în cadrul căreia am vizitat persoane cu dizabilităţi cărora le-am ascultat poveştile. A fost ceva emoţionant, trist, un moment în care am realizat cît de bine e să fii sănătos.
R.: Ce a presupus pregătirea ta pentru acest concurs?
A.D.: Pur şi simplu, am fost încurajat de către Lorand Coza să particip şi am acceptat. În săptămîna premergătoare concursului, am vizitat asociaţia Esperando – acolo am întîlnit persoanele cu dizabilităţi şi am interacţionat, după cum am mai spus, cu ele. De asemenea, tot înainte de competiţie, am fost la căminul de bătrîni din Baia Sprie, care e la zece minute de unde stau eu. Şi acolo, am muncit, i-am cunoscut pe bătrîni, le-am ascultat poveştile de viaţă.

Prezentări pentru Cătălin Botezatu

R.: Cu ce te ocupi?
A.D.: Sînt înscris la masterul de Ingineria mediului din Bucureşti şi, în paralel, lucrez ca model, tot la o agenţie din capitală (prima din România, înfiinţată în 1992, n.r.). În lu­mea modelling-ului am pătruns în 2013, an în care m-am înscris la şcoala lui Lorand Coza. Acolo am avut o experienţă plăcută în cadrul căreia am învăţat multe lucruri despre această meserie. Ulterior, am fost la un casting în Zalău, în urma căruia am semnat un contract cu cei de la agenţia din capitală.
R.: Ce presupune colaborarea cu această agenţie?
A.D.: Prezentări de modă, apariţii în reclame, contracte în străinătate. Nu am fost, deocamdată, în străinătate, dar am avut mai multe prezentări de modă, cele mai multe în Bucureşti, pentru Cătălin Botezatu şi diferite brand-uri de haine. Întrucît urmează să mă mut, în curînd, în capitală, colaborarea cu agenţia va fi mai intensă.
R.: Cum percepi această lume a modelling-ului?
A.D.: E o lume plăcută, dar trebuie să ai grijă să îţi ţii capul pe umeri, să nu te pierzi. Iar dacă eşti serios, totul e în regulă. În plus, e o mare oportunitate de realizare.

alin danca_2Pasionat de călătorie şi astronomie

R.: Care sînt planurile tale de viitor?
A.D.: Mai întîi, vreau să îmi termin masterul de la Bucureşti, dar, totodată, îmi doresc să profit de aceşti ani pentru a lucra ca model. Apoi, intenţionez să îmi găsesc o slujbă în domeniul pe care îl studiez (Ingineria Mediului, n.r.) sau chiar să îmi deschid o afacere proprie. Încă nu m-am gîndit unde mă voi stabili întrucît, deocamdată, toate drumurile mele duc la Bucureşti. Cert e că, la un viitor exclusiv în modelling, nu mă gîndesc pentru că nu e ceva ce poţi face pe termen lung.
R.: Ce pasiuni are Mister Maramureş 2015?
A.D.: Îmi place să călătoresc, iar apoi sînt pasionat de astronomie, practic de tot ce ţine de Univers. Mai mult, mă preocupă mediul înconjurător, folosirea resurselor, mai ales că am studiat cu plăcere şi interes acelaşi domeniu şi în cadrul facultăţii, la Centrul Universitar Nord din Baia Mare motiv pentru care continui cu master-ul. Pot să vă mai spun că am absolvit liceul din Baia Sprie, profil sportiv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.