Poliţia în acţiune

0
476

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce aduc atingere ordinii şi liniştii publice, activităţilor de comerţ şi siguranţei traficului rutier. De asemenea, poliţiştii au întreprins activităţi pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă normele legale în domeniul transportului de material lemnos.

• La Suciu de Sus – Au fost confiscate aproape 100 de pachete cu ţigări

Duminică, la ora 13.20, poliţiştii au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 41 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe raza localităţii Suciu de Sus. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în interiorul maşinii 96 de pachete cu ţigări, netimbrate în România, de provenienţă ucraineană.  Ţigările au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional.

• În Baia Mare – Altercaţie într-un local public

Duminică dimineaţă, la ora 05.38, poliţia a fost sesizată că, într-un local public din municipiul Baia Mare, a avut loc un scandal. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că, un bărbat necunoscut, care avea asupra lui un cuţit, a agresat un tânăr, de 27 de ani, client în local, şi doi agenţi de pază. În urma leziunilor suferite, victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că bănuit de comiterea faptei ar fi un tânăr, de 25 de ani, din Baia Mare, cunoscut cu antecedente penale. În continuare se întreprind activităţi de căutare, găsire şi tragere la răspundere a acestuia.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Prinşi la cîteva ore după comiterea unui furt
În data de 6 septembrie, la ora 10, poliţiştii din Fărcaşa au fost sesizaţi că, în perioada 4 – 6 septembrie, persoane necunoscute au sustras aparatură IT dintr-un imobil de pe raza localităţii Ardusat. Valoarea prejudiciului reclamat a fost de 1.300 lei.
La câteva ore de la sesizare, în urma măsurilor întreprinse, poliţiştii au identificat doi tineri, de 15 şi 18 ani, bănuiţi de comiterea furtului. O parte din bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite proprietarului.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi pentru recuperarea tuturor bunurilor sustrase.

Furt de lemne în Poienile de sub Munte

Poliţiştii au acţionat, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poieni, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care nu respectă prevederile legale în domeniul silvic. Astfel, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat peste 15 mc material lemnos. Lemnul, în valoare de 6.020 lei, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.

• În Baia Mare – Sex pe bani

Duminică noaptea, poliţiştii de ordine publică din municipiul Baia Mare au acţionat pentru combaterea prostituţiei pe raza localităţii. Ei au identificat 15 femei care, în locuri publice, atrăgeau persoane în scopul întreţinerii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani. Toate au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în sumă de 7.500 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.