Peste 27.000 de pachete cu ţigări confiscate la Berbeşti

0
483

Miercuri, 9 septembrie, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei – Compartimentul Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 8, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii de frontieră Berbeşti, o autoutilitară, marca Iveco, suspectă că transporta ţigări de provenienţă ucraineană.
La controlul efectuat asupra autoutilitarei, a fost descoperit un locaş special amenajat, în care se afla o însemnată cantitate de ţigări, fapt pentru care maşina şi soferul, identificat ca fiind Petru O., 29 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.
Cu această ocazie, în locaşul special amenajat, confecţionat în compartimentul pentru transport marfă, au fost descoperite 46 de colete, care conţineau 23.470 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de peste 207.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar maramureşeanul este cercetat pentru savîrşirea infracţiunii de contrabandă.
Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat pînă la finalizarea cercetărilor.

Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări pe Valea Vişeului

O patrulă formată din politişti de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului a observat, în data de 9 septembrie, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.
Imediat, politiştii de frontieră au intervenit folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora. Deoarece bărbaţii au abandonat coletele, încercînd să fugă spre teritoriul statului vecin, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată, bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.
În zonă au fost descoperite 8 colete, care conţineau cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.