Bursa de Valori introduce un nou sistem de tranzacţionare

0
552

Începînd cu data de 5 octombrie 2015, Bursa de Valori Bucureşti va implementa un nou program de tranzacţionare, ca urmare a îndeplinirii unui set de premise, prin utilizarea de noi instrumente.
BVB va introduce o sesiune specială a pieţei, dedicată numai pentru piaţa Deal, după dobîndirea unei relevanţe mai mari a pieţei principale (Regular), faţă de piaţa de negociere (Deal), în prima jumătate a anului 2015 .
Investitorii vor dispune de o nouă fereastră, de 20 de minute, pentru executarea tranzacţiilor în piaţa Deal, cu acţiuni, ETF şi unităţi de fond, avînd la dispoziţie şi termeni flexibili de decontare, pe baza brută. Etapa de tranzacţionare continuă, a sesiunii zilnice de tranzacţionare, se reduce pentru acţiuni, ETF şi unităţi de fond, după implementarea noilor reguli cu privire la paşii de preţ, care vor intra în vigoare din 21 septembrie.
Noile reguli, cu privire la paşii de preţ, creează premisele pentru o tranzacţionare mai activă, iar momentul de închidere pentru acţiuni, ETF, unităţi de fond, obligaţiuni şi titluri de stat tranzacţionate pe piaţa reglementată va fi standardizat, în direcţia aşteptată de clienţi.
Din 5 octombrie 2015, etapa de tranzacţionare continuă pentru toate instrumentele menţionate se va încheia la 17.55, pentru „piaţa principală”, urmată de 5 minute, pentru „etapa de pre-închidere”. Ulterior, vor fi 10 minute, pentru etapa de „tranzacţionare la închidere”, iar piaţa „Deal” va rămîne deschisă pînă la 18.30 pentru acţiuni, ETF şi unităţi de fond.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.