Alexandra Ungureanu relansează «Lumea Visează» şi încheie primul proiect pop simfonic din România!

0
562

„Lumea visează”, o piesă cu o poveste specială din portofoliul Alexandrei Ungureanu, încheie campania Music in pROgress, primul proiect pop-simfonic din România. Campania muzicală, ce a spus povestea unor destinaţii turistice unice din ţară, ajunge la final cu un videoclip filmat în Maramureş, în Pădurea Groşilor.
“La 13 ani de la lansare, sunt foarte fericită să lansez acest remake al unei piese care m-a „urmărit” în toată această perioadă şi a fost un punct de reper pentru cei care mă ascultă încă de la începuturi. Deşi a fost remixată de mulţi DJ cunoscuţi, Nora Deneş a reuşit să o rescrie pentru orchestră, rafinat şi emoţionant, aducând a soundtrack de film. Paula m-a surprins într-o ipostază în care sunt eu 100%, de cele mai multe ori în lumea mea, timidă, izolată şi aproape inadaptată exteriorului, dar visând, întotdeauna în compania muzicii!”, declară Alexandra Ungureanu
Paula Oneţ, regizorul campaniei Music in pROgress, declară despre videoclipul „Lumea Visează” faptul că: “Poartă memoria şi entuziasmul primei noastre întâlniri, când, datorită prietenului nostru comun Sebastian Secan, producătorul ulterior al proiectului, am cunoscut-o pe Alexandra şi am ajuns să lucrăm împreună. Este videoclipul a cărui idee şi stil vizual s-au născut prima dată, chiar în acea seară, şi ultimul care s-a conturat ca montaj, deschizând şi închizând astfel o frumoasă colaborare. Partea de producţie a fost o experienţă pe cât de nouă, pe atât de interesantă, fiindcă a implicat mulţi oameni, locaţii necunoscute şi un set-up complex. Pentru tot ajutorul acordat trebuie să mulţumesc multor oameni minunaţi, printre care şi asistenţilor mei Toth Andrei şi Gabriel Chelcea”. Filmările videoclipului au durat peste 10 ore şi elementul inedit este balonul uriaş de apă, în care Alexandra a fost filmată plimbându-se prin parc şi pe străzi. “Pentru mine, partea cea mai creativă a fost, de departe, cea din balon. Ţin minte că la un moment dat m-am surprins într-un fel de „transă”, jucându-mă cu camera, filmând şi uitând de tot şi toate… Şi poate tocmai despre asta vorbeşte şi melodia… Pe scurt, faptul că „lumea visează” ne-a adus împreună!”, declară Paula Oneţ.
Iniţiativa susţinută muzical de cele patru piese pop, orchestrate într-un mod cu totul original, într-o manieră simfonică, a reuşit să unească două generaţii. Proiectul Music in pROgress, din care face parte şi “Lumea Visează”, a trecut testul vârstei, fiind foarte apreciat în mediul on-line şi cel off-line. Nora Deneş, orchestratorul proiectului, a unit două genuri muzicale diferite şi le-a facut să sune armonios: “Combinaţia de pop cu simfonic este binevenită, este o alternativă pentru ceea ce se propune zi de zi pe radio. Simfonicul îmi curge prin vene! Este rădăcina mea ca muzician, o rădăcină pe care nu pot să o (re)neg… fără ea, nu aş fi cine sunt azi, omul care îmbrăţişează noul, combinându-l cu ceea ce ştie deja bine. Pe mine mă bucură enorm postura de producător muzical, am găsit o gaşcă de curajoşi care au crezut în mine, m-au inspirat şi m-au provocat în acelaşi timp! Am cântat, am orchestrat, m-am jucat cu instrumentele pe care le-am avut la îndemână, şi le mulţumesc şi muzicienilor din orchestră pentru entuziasm şi implicare!”
„Music in pROgress” este primul proiect pop simfonic independent din România şi a fost realizat alături de orchestra „Nora Denes Symphonical”, formată din muzicieni profesionişti, dascăli şi elevi ai Liceului de Arte din Baia Mare. Din această campanie fac parte următoarele piese: “Deja-vu”, “Hey Brother”, “Cup Song” şi “Lumea visează”.
Credit foto: Ioan Sorin Santa

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.