70 de şoferi sancţionaţi cu amenzi însumînd 16.000 lei

0
332

– 5 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului –

În perioada 25-27 septembrie, poliţiştii rutieri maramureşeni care au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier, au verificat 294 de autovehicule şi au constatat 70 de contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 16.000 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 26 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, a fost constatate 7 infracţiuni rutiere pentru care au fost întocmite dosare penale astfel: conducere sub influenţa băuturilor alcoolice în 5 cazuri, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma unui accident în Cătălina, pe podul peste Lăpuş, pietonul a decedat

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 6, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din satul Coaş, a condus un autoturism pe DJ 182 B, între localităţile Cătălina şi Satu Nou de Jos. Când a ajuns pe podul rutier peste râul Lăpuş, a surprins şi accidentat un bărbat, în vârstă de 76 de ani, din satul Mocira, care se deplasa pe jos, pe partea stângă a carosabilului deşi podul este prevăzut cu trotuare. În urma leziunilor suferite, pietonul a fost transportat la spital, unde a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Lui i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În Săcel un cetăţean polonez s-a răsturnat cu motocicleta

Duminică, 27 septembrie, la ora 14, în localitatea Săcel a avut loc un alt eveniment rutier. Un cetăţean polonez, în vârstă de 44 de ani, a condus o motocicletă, pe DC17C. Într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul motocicletei, a pătruns pe contrasens, a derapat şi s-a răsturnat în afara carosabilului.
În urma impactului, motociclistul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital. El a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.