Fotografie chineză şi românească, pe simezele Bibliotecii judeţene

0
590

Ieri, în holul mare al Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie „România şi China pitorească”, care se desfăşoară în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului Fotografiei Chineze în România, dedicat Zilei Naţionale a Chinei. Este cea de-a treia expoziţie de fotografie vernisată, în decurs de o săptămână, în Baia Mare, semn că mişcarea fotografică băimăreană capătă tot mai mult avânt (chiar dacă nu toate fotografiile expuse sunt realizate de artişti băimăreni).
Festivalul, organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, a fost deschis ieri seară, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, iar în cadrul festivităţii a avut loc vernisajul expoziţiei artiştilor fotografi din România şi China, intitulată „Terra Color”. În cadrul festivalului au loc vernisaje în diferite oraşe ale României, pe parcursul unei luni.
Evenimentul de la biblioteca băimăreană este organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, sub patronajul Consiliului Judeţean Maramureş şi al Primăriei Baia Mare, iar expoziţia rămâne deschisă până în data de 9 octombrie, în zilele de lucru, între orele 8 şi 19.
Lucrările expuse în Baia Mare au fost prezentate de artistul fotograf Felician Săteanu, membru al Asociaţiei “Euro Foto Art”: „Expoziţia se înscrie într-o manifestare de amploare, care se doreşte un schimb de experienţă a fotografilor din China cu cei din România. Pentru a treia oară avem o astfel de expoziţie pe simezele Bibliotecii judeţene din Baia Mare. Ea întruneşte un grup de fotografi chinezi şi români, fiind expuse 56 de fotografii. Tematica este diversă. Secţiunea care a venit la Baia Mare este intitulată «România şi China pitorească», şi cuprinde o varietate de lucrări care include atât partea etnofolclorică din România şi China, cât şi peisaje şi diferite aspecte din viaţa celor două popoare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.