La Mulţi Ani, FC Prietenia!

0
834

FC Prietenia Baia Mare – Vestra Elsaco Botoşani 6-5 (3-3)
Vineri, 25 septembrie, în cadrul evenimentelor prilejuite de Festivalul Castanelor 2015, de departe cea mai longevivă echipă de fotbal old-boys din Nordul ţării, FC Prietenia Baia Mare, şi-a reunit sub stindardul ei mai toate generaţiile de jucători, pornind de la cele din anii ‘70 şi pînă la cele ale prezentului.
Reunirea şi manifestările acestei minunate „familii” a avut darul de a marca oficial împlinirea, pe data de 26 septembrie, a două decenii de existenţă. Primul moment festiv dedicat atestării oficiale a acestui club acum 20 de ani s-a consumat la sediul clubului, acolo unde generaţii de actuali şi foşti sportivi legitimaţi la FC Prietenia s-au întîlnit pentru a depăna amintiri legate de istoria şi viaţa trăită împreună la FC Prietenia. După acest prim moment emoţionant, toţi cei prezenţi s-au reunit sub cupola emblematicului Sta­dion Viorel Mateianu (cel care acum 33 de ani şi 10 zile o găzduia pe celebra Real Madrid), pentru a juca un meci al prieteniei cu cei de la Vestra Elsaco Botoşani, meci încheiat cu scorul de 6-5, după o victorie adusă în minutul 88 de fostul mare jucător al FC-ului şi al celor de la CFR Cluj sau Honved Budapesta, Attila Piroska. În intervalul de circa o oră de dinaintea startului de partidă, la stadion au sosit atît oficialităţi ale judeţului, precum prefectul Anton Rohian, consilierul judeţean Gheorghe Marian, sau cele din administraţia locală, în speţă pri­marul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca, dar şi alţi devotaţi prieteni ai acestui club. Din partea campioanei României la rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost prezent vicepreşedintele clubului, Gasparik Geza, iar din partea handbalistelor HCM Baia Mare a fost prezent Ioan Gurzău. De asemenea, au onorat cu prezenţa şi două dintre cele mai exponenţiale nume din fotbalul românesc ale anilor ‘80 Adalbert Rozsnyai şi Ioan Condruc.
Începînd cu ora 20.00, meciul prieteniei s-a mutat şi s-a menţinut în acelaşi cadru festiv la Restaurantul Rustic din Baia Sprie, acolo unde atmosfera a fost întreţinută de formaţia “Du­mitru Dobrican”, cu cei cinci membri ai săi, Anamaria Cardoş, Florin Gherman, Teofil Rad, Sorin Rad şi Dumitru Dobrican. Ma­rea surpriză a organizatorilor acestor manifestări a reprezentat-o prezenţa impozantului Cor bărbătesc din Finteuşu Mare.
În încheiere, citîndu-l pe marele filozof român Mircea Eliade: “Dacă există o fericire pe pămînt, apoi aceasta este prietenia“, pu­tem spune că acesta poate fi unul dintre motto-urile după care artizanul acestui club, Octavian Cioltea, s-a călăuzit din momentul constituirii acestui club undeva acum patru decenii, urmat de atestarea oficială acum 20 de ani şi pînă în prezent cînd se bucură de faptul că a strîns lîngă el generaţii întregi de oameni care îi poartă o stimă deosebită. Notre respect, Octavian Cioltea! La Mulţi Ani, FC Prietenia!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.