Săptămîna prevenirii criminalităţii

0
418

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, la nivel naţional, se derulează cea de-a X-a ediţie a manifestării „Săptămîna prevenirii criminalităţii”.
Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni. Manifestarea are un caracter unitar, domeniile de referinţă fiind selectate în baza priorităţilor Poliţiei pentru anul 2015, astfel încît, fiecare zi a săptămînii să abordeze o temă educativ-preventivă:
• Marţi, 29 septembrie – Prevenirea delincvenţei juvenile
• Miercuri, 30 septembrie – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului
• Joi, 1 octombrie – Prevenirea criminalităţii organizate
• Vineri, 2 octombrie – Siguranţa rutieră.
În acest interval, poliţiştii de prevenire, proximitate, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş vor desfăşura activităţi de prevenire în tot judeţul, atît în mediul urban, cît şi în mediul rural.

Comercianţi sancţionaţi de poliţişti

Pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, poliţiştii au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, acţiuni pe raza localităţilor Sighetu Marmaţiei, Satu Nou de Jos şi Lăpuş. Ei au controlat 82 de persoane fizice şi juridice şi pentru neregulile constatate au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor este de 9.500 lei. Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de aproape 2.600 lei şi au pus în aplicare 5 mandate de aducere.

Transport ilegal de material lemnos

lemneÎn data de 25 septembrie, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au desfăşurat o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul silvic. Astfel, pe DE 58, a fost oprită o autoutilitară ce transporta cherestea şi grinzi, de esenţă molid. În urma verificării documentelor de către poliţişti şi a măsurătorilor efectuate de reprezentanţii Ocolului Silvic Tăuţii Măgherăuş, s-a constatat un surplus de 8 mc de grinzi, ce nu era prevăzut în avizul de însoţire a materialului lemnos.
Lemnul transportat ilegal a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic, iar conducătorul auto, un bărbat, de 51 de ani, din oraşul Borşa, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.