Ziua Internaţională a Educaţiei, la Biblioteca Judeţeană ”Petre Dulfu”

0
607

Marţi, 6 octombrie, între orele 9 şi 11, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei (5 octombrie), în Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, Secţia pentru copii, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu”, a organizat o dezbatere pe marginea cărţii „Eu sînt Malala”, profesor coordonator Simona Bănică, cu participarea claselor a VII-a (A şi B) de la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu”, (director Breitkopf Marieta, director adjunct Zete Maria). În urma lecturării cărţii, câţiva elevi, au prezentat colegilor, gânduri despre educaţie şi despre drepturile copiilor la educaţie. Au dorit să facă cunoscute cuvintele Malalei Yousafzai, eroina de 16 ani a cărţii autobiografice ”Eu sînt Malala”, aceasta devenind cea mai tânără laureată din istoria de 114 ani a premiilor Nobel, ”pentru lupta sa eroică prin care a devenit un simbol al dreptului la educaţie pentru tinerele” din toată lumea. Îndemnul Malalei este: ”Haideţi să punem mâinile pe cărţi şi pixuri. Sunt cele mai puternice arme ale noastre… Un copil, un profesor, un pix şi o carte pot schimba lumea. Educaţia este singura soluţie.”
Momentul a fost unul interactiv, centrat pe importanţa educaţiei, bazat pe întrebări ale elevilor către ceilalţi colegi. Pe un fundal de muzică tradiţională pakistaneză, s-au derulat imagini din viaţa Malalei şi întâlnirea video dintre Malala şi Obama, cu traducerea discursului Malalei la ONU.
Expoziţia de carte ”Alte cărţi adevărate”, gândită pentru acest eveniment, a completat activitatea, cu recomandări de alte titluri ce ar putea să-i atragă pe elevi.
La activitate au participat bibliotecarele Secţiei pentru copii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială ”Nichita Stănescu”, prof. Sabău Marin, prof. Mureşan Marinela şi prof. Vancea Delia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.