Audi A8, cu numere false de înmatriculare, plin cu ţigări ucrainene

0
914

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au reţinut un cetăţean ucrainean care conducea un autoturism Audi A8, cu numere româneşti de înmatriculare, dar false, şi care era plin cu ţigări de contrabandă.
Bărbatul a încercat să fugă de control, acroşînd uşor, cu autoturismul pe care îl conducea, autospeciala Poliţiei de Frontieră. Maşina a oprit în spatele autospecialei poliţiei de frontieră, iar în momentul în care unul dintre poliţişti s-a îndreptat către autoturism pentru efectuarea controlului, conducătorul auto a demarat în trombă, acroşînd uşor autospeciala poliţiei de frontieră şi, ulterior, un alt autoturism parcat pe marginea părţii carosabile. Deoarece maşina s-a oprit, şoferul a abandonat mijlocul de transport şi a încercat să fugă, însă a fost urmărit şi reţinut.
În autoturism au fost descoperite 12.950 de pachete de ţigări, în valoare de 115.000 de lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Şoferul autovehiculului, un cetăţean ucrainean, de 26 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmînd a fi prezentat instanţei (n.r.: ieri), cu propunerea de arestare preventivă.
Pe timpul efectuării cercetărilor, în autoturism au fost descoperite alte două plăcuţe de înmatriculare ucrainene, iar în urma verificărilor s-a constatat că plăcuţele de înmatriculare aplicate pe maşină aparţin unui alt autoturism.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării. De asemenea, cetăţeanul ucrainean mai este cercetat şi pentru infracţiunea de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului, în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.